Aalto Henkilöstöpalvelut irtisanoi Katana Serviss -yhtiön sopimuksen – latvialaisyhtiö maksoi työntekijöilleen 2,90 euroa tunnilta

Aalto Henkilöstöpalvelut kertoo tiedotteessaan irtisanoneensa latvialaisen Katana Serviss -yhtiön palvelusopimuksen.

Aalto Henkilöstöpalveluilla on ollut toimeksianto BM Turku oy:n Paraisten-tehtaalla, jossa Aalto on käyttänyt alihankkijanaan Katana Serviss -yhtiötä. Rakennusliitto kertoi viime viikolla asettaneensa latvialaisyhtiön saartoon, kun sen työntekijöiden palkkasaatavia selvitettäessä oli ilmennyt työntekijöiden tuntipalkan olleen 2,90 euroa tunnilta. Se on Rakennusliiton mukaan tämän vuosikymmenen alipalkkaennätys.

Aalto Henkilöstöpalvelut kertoo nyt tiedotteessaan Katana Servissin tehneen muutamia 4–5 henkeä työllistäviä toimeksiantoja vuoden 2018 aikana Aallolle. Aalto ilmoittaa edelleen, ettei se vastuullisena henkilöstövuokrausyhtiönä voi hyväksyä missään olosuhteissa rakennusalan työehtosopimuksen räikeää laiminlyöntiä. Katana Serviss -yhtiö oli palvelusopimusta tehdessään vakuuttanut noudattavansa toimeksiannossa Suomessa voimassa olevia työehtoja, mukaan lukien rakennusalan työehtosopimusta.

”Purimme palvelusopimuksen Katana Serviss -yhtiön kanssa välittömästi, kun saimme tietoomme esiin tulleet epäselvyydet. Haluan korostaa, että noudatamme kaikissa toimeksiannoissamme voimassa olevia työehtosopimuksia ja lakeja, emmekä missään olosuhteissa hyväksy Katana Serviss-yhtiön harjoittamaa menettelyä”, Aalto Henkilöstöpalvelujen liiketoimintajohtaja Jake Aalto toteaa tiedotteessa.

Yhtiö kertoo aikovansa jatkossa panostaa automaattiseen kumppaniverkostonsa valvontaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Aalto Henkilöstöpalvelut irtisanoi Katana Serviss -yhtiön sopimuksen – latvialaisyhtiö maksoi työntekijöilleen 2,90 euroa tunnilta”

 1. Ei riitä, että sopimus irtisanotaan, vaan Aalto henkilöstöpalvelut vastuuseen myös, varsin hyvin tietävät, että jos rekrytoit Latviasta, Ukrainasta etc palkat ovat muutamia euroja tunnilta, tietoista toimintaa ja teatteria Aalto Henkilöstöpalvelujen puolelta, muka ihmeissään…

  1. VastuunKanto:

   Oletko miettinyt, että työvoimaa tarvitaan ulkomailta koska yksin kotimainen työvoima ei enää riitä rakennus yrityksissä.

   Se, että jos toinen osapuoli rikkoo törkeästi sopimusta, kuten tässä jutussa kerrotaan tapahtuneen. On ihan täällä Suomessakin mahdollista kahden Suomalaisen firman kesken johon tulee puuttua kun epäkohtia huomataan.

   Ja jos jokainen yritys kenen sopimusta yhteistyökumppanin kanssa rikotaan joutuu ”vastuuseen” niin ei täällä sitten muuta olisikaan, kun näitä vastuuseen laitettavia yrityksiä. Mielestäni oikein, että purkivat sopimuksen ja tuskin olivat tietoisia, että mitä Latviassa maksetaan eritavalla kun ovat itse Latviaan maksaneet.

   Sopimukseen oletan, että tässä on kirjattu ehdot ja jos vastapuoli rikkoo sopimusta, niin se puretaan. Ja tässä tapauksessa on ollut ehtona, että palkka on työehtosopimuksen mukainen Suomen lainsäädännön mukaan.

   Suosittelen tutustumaan toimintaan tarkemmin, itse olen rakennushommissa ja vierestä tullut aika paljon näitä seurattua. On helppo huudella pöytään jonka tarjoiluja et tunne vaan näe vaan ainoastaan tyhjiä tuoppeja ja tarvetta kommentoida.

Vastaa