Kokeile kuukausi maksutta

Yritys maksoi työntekijöilleen 2,90 euroa tunnilta – Rakennusliitto asetti yhtiön saartoon

Rakennusliitto on vuosien varrella saartanut lukuisia ulkomaisille työntekijöilleen alipalkkaa maksavia yrityksiä. Nyt on saavutettu tämän vuosikymmenen alipalkkaennätys.

Rakennusliitto on vuosien varrella saartanut lukuisia ulkomaisille työntekijöilleen alipalkkaa maksavia yrityksiä. Nyt on saavutettu tämän vuosikymmenen alipalkkaennätys.

BM Turku oy:n Paraisten tehtaalla työskenteli Aalto Henkilöstöpalvelut oy:n alihankkijana latvialainen Katana Serviss -niminen yritys. Kun yrityksen työntekijöiden palkkasaatavia selvitettiin, palkkakuitista ilmeni, että työntekijöiden tuntipalkka oli 2,90 euroa tunnilta.

Rakennusliiton mukaan työntekijöiden palkkasaatavia ei ole maksettu edelleenkään. Yrityksen edustaja ilmoitti Rakennusliiton asiaa hoitavalle toimitsijalle, että yhtiö ei noudata alan työehtosopimusta työntekijöiden pyynnöstä.

Ulkomailta lähetetyille työntekijöille maksettava alipalkka on Rakennusliiton mukaan sääntö eikä poikkeus, mutta yleensä tarkastuksissa esiin tulleet alipalkat ovat olleet jonkin verran korkeampia. Töitä rakennus- ja rakennustuotealalla ketjutetaan erilaisten työvoimaa vuokraavien yritysten kautta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yritys maksoi työntekijöilleen 2,90 euroa tunnilta – Rakennusliitto asetti yhtiön saartoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat