Rakennusliitto on vuosien varrella saartanut lukuisia ulkomaisille työntekijöilleen alipalkkaa maksavia yrityksiä. Nyt on saavutettu tämän vuosikymmenen alipalkkaennätys.

Yritys maksoi työntekijöilleen 2,90 euroa tunnilta – Rakennusliitto asetti yhtiön saartoon

Rakennusliitto on vuosien varrella saartanut lukuisia ulkomaisille työntekijöilleen alipalkkaa maksavia yrityksiä. Nyt on saavutettu tämän vuosikymmenen alipalkkaennätys.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

BM Turku oy:n Paraisten tehtaalla työskenteli Aalto Henkilöstöpalvelut oy:n alihankkijana latvialainen Katana Serviss -niminen yritys. Kun yrityksen työntekijöiden palkkasaatavia selvitettiin, palkkakuitista ilmeni, että työntekijöiden tuntipalkka oli 2,90 euroa tunnilta.

Rakennusliiton mukaan työntekijöiden palkkasaatavia ei ole maksettu edelleenkään. Yrityksen edustaja ilmoitti Rakennusliiton asiaa hoitavalle toimitsijalle, että yhtiö ei noudata alan työehtosopimusta työntekijöiden pyynnöstä.

Ulkomailta lähetetyille työntekijöille maksettava alipalkka on Rakennusliiton mukaan sääntö eikä poikkeus, mutta yleensä tarkastuksissa esiin tulleet alipalkat ovat olleet jonkin verran korkeampia. Töitä rakennus- ja rakennustuotealalla ketjutetaan erilaisten työvoimaa vuokraavien yritysten kautta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yritys maksoi työntekijöilleen 2,90 euroa tunnilta – Rakennusliitto asetti yhtiön saartoon”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi