Kokeile kuukausi maksutta

Asuntokauppojen tinkimisvarassa isot paikkakuntakohtaiset erot – Idässä hintaan leivotaan enemmän neuvotteluvaraa

Pienin neuvotteluvara on tyypillisesti hyväkuntoisissa kerros- ja rivitaloissa, isoin omakotitaloissa.

Pienin neuvotteluvara on tyypillisesti hyväkuntoisissa kerros- ja rivitaloissa, isoin omakotitaloissa.

Asuntokauppojen neuvotteluvarassa näyttää olevan selviä paikkakuntakohtaisia eroja, ilmenee Kiinteistömaailman, eCraftin ja Etuovi.comin julkistamasta selvityksestä.

Kun vertaillaan asunnoista pyydettyjä ja toteutuneita hintoja, neuvotteluvara on vähäisintä Pirkkalassa, Tampereella ja Helsingissä. Toisessa ääripäässä ovat Kotka, Imatra ja Savonlinna.

Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Erkki Heikkinen puntaroi, että ainakin jossain määrin voidaan puhua kulttuurieroista paikkakuntien välillä.

”Jos kauppatavaksi valitaan perinteinen kauppatapa, Itä-Suomen kaupungeissa hinta tunnutaan useammin asetettavan tasolle, jossa ostajalle loppujen lopuksi jää neuvotteluvaraa. Listan toisen pään kaupungeissa ei vastaavaa yhtä paljon ole”, Heikkinen sanoo tiedotteessa.

Pienin neuvotteluvara on tyypillisesti hyväkuntoisissa kerros- ja rivitaloissa, isoin omakotitaloissa.

Kiinteistömaailman vuoteen 2021 ulottuva ennustepäivitys kertoo, että asuntojen hinnat ovat edelleen vakaita tai nousussa paikkakunnilla, joissa asuu 90 prosenttia suomalaisista. Hinnat ovat sen mukaan yli prosentin nousussa 13 paikkakunnalla, tasaisia 154 paikkakunnalla ja laskussa 66 paikkakunnalla.

Vahvinta hintojen nousua on näkyvissä pääkaupunkiseudulla. Seuraavaksi vahvimman hintakehityksen alueina erottuvat Tampere, Oulu ja Turku sekä etenkin Tampereen ja Oulun naapurikunnat. Kolmantena on Pohjanmaan rannikko.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Asuntokauppojen tinkimisvarassa isot paikkakuntakohtaiset erot – Idässä hintaan leivotaan enemmän neuvotteluvaraa”

  1. Kiinteistömaailma julkaisee kommentteja päivittäin, kivaa vaihtelua vakiintuneeseen erään toimijan lausuntoautomaattiin nähden.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat