Asuntojen hinnat jatkoivat pääkaupunkiseudulla nousuaan – Tampereella laskua

Asuntojen hinnat nousivat Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan lokakuusta marraskuuhun pääkaupunkiseudulla 1,5 prosenttia.

Espoossa asunnot kallistuivat viisi prosenttia. Helsingissä hinnat ovat sen sijaan pysyneet ennallaan jo useamman kuukauden.

Myös muualla Suomessa hinnat pysyivät lähes ennallaan. Tampereella hinnat laskivat kuitenkin 4,5 prosenttia.

Edelliseen vuoteen verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla kolme prosenttia ja laskivat muualla Suomessa noin prosentin. Eniten hinnat nousivat viime vuodesta Turussa eli noin 6 prosenttia ja Helsingissä hieman yli kolme prosenttia.

Marraskuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli pääkaupunkiseudulla 3 752 euroa ja muualla Suomessa 1 610 euroa. Helsingissä keskimääräinen neliöhinta oli 4 298 euroa, Tampereella 2 545 euroa ja Oulussa se oli 1 748 euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Asuntojen hinnat jatkoivat pääkaupunkiseudulla nousuaan – Tampereella laskua”

  1. 2500 euroa neliöltä jossain Tampereella,,, no huh. Tonni olisi oikea hinta

    1. Mitä näillä tilastouutisilla tekee? Vanhojen asuntojen hinnat nousevat siellä, missä on rakennettu voimallisesti, koska tuoreehkoista käytetyistä asunnoista tehdään kauppaa. Ei vaikuta oikeasti vanhojen asuntojen hintaan mitenkään.

Vastaa