Kokeile kuukausi maksutta

Kilpailu keräsi arkkitehtiopiskelijoiden ideoita lähiötalon korjaamiseen

Arkkitehtiopiskelijoille suunnattu kerrostalon korjauksen ideakilpailu 2018 on ratkennut. Kilpailun suunnittelukohteena oli asuinkerrostalo Asunto Oy Vuorenraitti Espoon Soukan lähiössä.

Asunto-osakeyhtiö Vuorenraitti oli kilpailun suun nittelukohde. Kuva: Julkisivuyhdistys

Ensimmäisen palkinnon, jonka arvo on 3 000 euroa, saivat Saara Linden, Tanja Yli-Kyyny ja Kirsi Karislahti. Heidän ehdotuksensa nimi oli ”Suunta 225”.

Palkintolautakunta piti ehdotusta vanhan rakennuksen onnistuneena päivityksenä.

Ehdotuksen arkkitehtuuri on kohderakennuksen lähtökohdista suunniteltua ja lisää koko alueen viihtyisyyttä. Ehdotus on palkintolautakunnan mielestä myös erittäin toteuttamiskelpoinen.

Edelleen lautakunta kehui ehdotusta tunnelmaltaan rauhalliseksi. Sen vahvuuksia ovat veistoksellinen massoittelu, miellyttävät värivalinnat sekä erinomaiset korjausratkaisut.

Korotusosan hillitty, mutta veistoksellinen massoittelu sopii lautakunnan mukaan erinomaisesti alueen luonteeseen. Mahdollisuus toteuttaa lisärakentaminen osissa lisää ehdotuksen realistisuutta.

Kolme kolmatta palkintoa

Lisäksi kilpailussa jaettiin tuhannen euron arvoinen kolmas palkinto yhteensä kolmelle ehdotukselle.

”Glass året om” -ehdotuksen tekijöinä olivat Cecilia Aintila, Tuulia Kivistö ja Janita Laakkonen. ”Jyrkänne” -nimisen ehdotuksen tekivät Outi Grönberg, Karoliina Lahti sekä Irene Sarvi.

”Tuulenkärki” -nimisen ehdotuksen takana olivat Suvi Perttula, Juuli Niemelä, Julia Lahtinen sekä Marie Yli-Äyhö.

Kaikki palkitut ovat Tampereen yliopiston opiskelijoita. Yhteensä kilpailuun saapui 16 ehdotusta. Palkintojen saajat julkistettiin 29. tammikuuta Korjausrakentaminen 2019 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Palkintolautakunta kiinnitti huomiota eritoten ehdotusten arkkitehtoniseen laatuun sekä rakennuksen ja ympäristön kulttuurihistoriallisten arvojen huomioimiseen. Lisäksi lautakunta arvioi ratkaisujen rakenne- ja energiateknistä sekä funktionaalista toimivuutta.

Kerrostalon korjauksen suunnittelukilpailu on Julkisivuyhdistys ry:n rahoittama  korjausrakentamisen ideakilpailu Aalto-yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) ja Oulun yliopiston arkkitehtikoulujen opiskelijoille.

Vuosittaisen kilpailun tarkoitus on tuottaa korkeatasoisia, monipuolisia ja toteuttamiskelpoisia ideoita 1960–1980-luvuilla rakennettujen lähiökerrostalojen julkisivujen energiakorjauksiin sekä hissien ja lisäkerrosten rakentamiseen. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kilpailu keräsi arkkitehtiopiskelijoiden ideoita lähiötalon korjaamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat