Caverionin tulos vajosi tappiolle loppuvuonna – aikoo maksaa osinkoa

Kiinteistötekniikkayhtiö Caverionin tulos vajosi loka-joulukuussa tappiolle ja liikevaihto supistui.

Ari Lehtoranta. Kuva: Sami Kilpiö / HS

Yhtiön hallitus ehdottaa kuitenkin, että viime vuodelta maksetaan osinkoa 0,05 euroa osakkeelta. Edeltävän’ vuonna osinkoa ei maksettu lainkaan.

Yhtiö kertoo, että sen koko vuoden kassavirta parani vahvasti ja kannattavuuden käänne etenee.

”Parantunut kassavirtamme oli vuoden kohokohta”, sanoo toimitusjohtaja Ari Lehtoranta tulostiedotteessa.

Koko viime vuoden operatiivinen kassavirta ennen rahoituseriä ja veroja oli voitolliset21,6 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna jäi tappiolle 8,7 miljoonaa. Kassavirtaa painoi viime elokuussa maksettu 40,8 miljoonan euron kilpailuoikeudellinen sakko Saksassa.

Caverionin tulos ennen veroja painui loka-joulukuussa tappiolliseen 14,6 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin vastaavaan aikaan oli 0,9 miljoonaa euroa voitolla.

Liikevaihto supistui loppuvuonna 587,6 miljoonaan euroon 592,3 miljoonasta. Liiketulos vajosi tappiolliseen 8,7 miljoonaan vertailukauden voitollisesta 2,5 eurosta.

Osaketta kohden tappio syveni loppuvuonna 0,12 euroon, kun vertailukaudella tappiota kertyi 0,02 euroa.

”Vuoteen 2020 ulottuvan strategiamme ensimmäisen kokonaisen toteutusvuoden jälkeen ”Kuntoon”-vaiheen tulokset ovat tulossa näkyviin. Oikaistu käyttökatteemme yli kaksinkertaistui ja oli 53,4 miljoonaa euroa tammi-joulukuussa”, Lehtoranta sanoo.

Se oli vuotta aiemmin 25,8 miljoonaa euroa.

Loka-joulukuussa oikaistu käyttökate parani loppuvuonna 11,0 miljoonaan vuodentakaisesta tappiollisesta 5,2 miljoonasta.

Lehtorannan mukaan Palvelut-liiketoiminnan kannattavuus parani viime vuonna odotetusti. Sen sijaan Projektit-liiketoiminnassa kannattavuus jäi koko vuodelta tappiolliseksi kannattamattomien vanhojen projektien vuoksi.

Caverion arvioi, että tänä vuonna Palvelut-liiketoiminnan liikevaihto ja sen suhteellinen osuus konsernin koko liikevaihdosta kasvavat, kun taas Projektit-liiketoiminnan liikevaihto laskee.

Yhtiö odottaa, että koko konsernin oikaistu käyttökate on tänä vuonna vuonna yli 120 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli 53,4 miljoonaa. Tulosohjeistuksessa on huomioitu IFRS 16 -standardin käyttöönotto kuluvan vuoden alusta lähtien, mikä nostaa konsernin käyttökateprosenttia arviolta noin kaksi prosenttiyksikköä vuositasolla.

Caverion kertoi joulukuussa myyvänsä tytäryhtiönsä Tsekissä ja Puolassa. Tsekin divestoinnin odotettiin tapahtuvan tammikuussa ja Puolan vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Divestointien jälkeen Caverionilla on toimintaa kymmenessä maassa Euroopassa.

Lisäksi marraskuussa Caverion kertoi myyvänsä Teollisuuden ratkaisut -divisioonan putkisto- ja säiliöprojektien liiketoiminnan ja siihen liittyvän Ylivieskan konepajan.

Marraskuussa Caverion kertoi myös ostavansa kylmäjärjestelmiin erikoistuneen Jetitekin Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionin tulos vajosi tappiolle loppuvuonna – aikoo maksaa osinkoa”

Jätä kommentti