Kalasataman Majakka-tornitalon työmaalla on tapahtunut vesivahinko – Rakennusyhtiö SRV kuvailee vahinkoa merkittäväksi

Majakka-tornitalon rakennustyöt ovat jo aiemmin kärsineet myöhästymisistä.

Majakka-tornitalon työmaa kuvattuna vime syyskuussa. Kuva: Mika Ranta / HS

Helsingin Kalasatamaan rakenteilla olevan Majakka-tornitalon työmaalla on tapahtunut vesivahinko, kertoi rakennusyhtiö SRV tiedotteessaan torstaina.

SRV:n mukaan vesivahinko on aiheutunut väliaikaisen vesijohdon rikkoutumisesta 32. kerroksessa, josta vesi on valunut alaspäin. Vartija oli huomannut vesivahingon keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Väliaikaista vesijohtoa tarvittiin rakennustyömaalla muun muassa seinä- ja lattiatasoitteita varten.

Suomen korkein asuinkerrostalo

 • Rakennusyhtiö SRV:n rakentaman Majakka-tornitalon piti alun perin valmistua jo syksyllä 2018 samoihin aikoihin Kalasataman kauppakeskuksen kanssa.
 • Majakasta tulee valmistuessaan Suomen korkein asuinkerrostalo. 134-metriseen ja 35-kerroksiseen taloon tulee 282 asuinhuoneistoa.
 • Tornitalon ulkonäkö on ehtinyt jo herättää närkästystä. Talo oli merkitty rakennuskaavassa valkoiseksi, mutta julkisivumateriaalien takia siitä on tulossa enimmäkseen harmaa.
 • Kaikkiaan Kalasatamaan on tarkoitus nousta kahdeksan tornitaloa. Niiden rakennustöistä 90 prosentin pitäisi Helsingin kaupungin ja SRV:n tekemän sopimuksen mukaan olla valmiita vuonna 2023.

Yhtiö kuvailee vesivahingon laajuutta merkittäväksi ja arvioi sen vaikuttavan tornitalon valmistumisaikatauluun.

”Vesimäärästä ei ole vielä tietoa, mutta vesi on pulpunnut tunteja ulos putkesta, jonka halkaisija on noin 30 millimetriä”, kertoi SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Antero Nuutinen torstai-iltana.

Hänen mukaansa putken liitoskohta on todennäköisesti pettänyt.

Nuutinen ei antanut arviota siitä, kuinka kauan rakennuksen valmistuminen viivästyy. Ennen vesivahinkoa rakennuksen oli tarkoitus valmistua kesäkuussa.

Majakka-tornitalon rakennustyöt ovat jo aiemmin kärsineet myöhästymisistä.

SRV kertoi tiedotteessaan, että yhtiö aikoo teettää kosteuskartoituksen, jotta tarvittavien korjausten laajuus ja niiden aikataulu selviävät.

”Vesivahinko on todella ikävä takaisku. Kaikki sympatiamme ovat muuttoa odottavien majakkalaisten puolella. Nyt keskitämme voimamme siihen, että kaikki vesivahingon aiheuttamat vauriot korjataan ja asukkaat saavat rakenteiltaan terveen ja turvallisen kodin”, Nuutinen sanoi torstaina julkaistussa tiedotteessa.

SRV on Nuutisen mukaan ilmoittanut vesivahingosta rakennuksen tuleville asukkaille.

Vesivahingosta kertoi ensimmäiseksi Yle.

Tätä artikkelia on kommentoitu 10 kertaa

10 vastausta artikkeliin “Kalasataman Majakka-tornitalon työmaalla on tapahtunut vesivahinko – Rakennusyhtiö SRV kuvailee vahinkoa merkittäväksi”

 1. ”Nyt keskitämme voimamme siihen, että kaikki vesivahingon aiheuttamat vauriot korjataan ja asukkaat saavat rakenteiltaan terveen ja turvallisen kodin” Uskoo ken tahtoo. Kannattaisiko tässä vaiheessa alkaa hieman katsoa henkilöitä jotka ovat vastuussa työmaasta, vai annetaanko saman porukan koheltaa kuten tähänkin saakka.

 2. Paha moka jättää paine työlinjaan yöksi.

 3. Kosteudenhallintasuunnitelma ja kuivaketju10 käytössä. Mites niiden toteuttaminen niinkuin käytännössä ?

 4. Kukaan ei toteuta noita, etenkään kuivaketju10:iä. Huhu kertoo, että eräs nimekäs konsultti, joka on tuota kuivaketjua ollut kehittämässä, ei edes viitsi käydä työmailla, johon hänet on nimetty kosteuskoordinaattoriksi.

 5. Nyt on tärkeintä löytää syyllinen. Ja senhän SRV löytää. Olisiko putkiurakoitsija? Niillä on hyvät vakuutukset. Rakennusliikkeen oma vakuutus tuskin korvaa juuri mitään. On totta, että on tapana jättää veden paine rakennusaikana päälle. Sillä tavallaan testataan, onko vuotoja. Ja on ollut. Tästä työnaikaisesta linjasta en tosin tiedä mitään. Kyllä siellä alhaalla sulut on tällekin linjalle.

 6. Jätkillä taas ihan omat luulot. Hyväksytty painekoe on mahdollista suoritettaa parissa tunnissa.

  1. Toivottavasti tästä töpeksimisestä opittiin jotain. Olisiko ollut iso vaiva pistää sulku joka luultavasti oli kiinni yöksi?. Kiire taisi olla niin kuin aina rakentamisessa. Nythän se vasta kiireen lykkäs.Voi tulevia asukas parkoja mitä joutuvat kestämään kun työnjohto ei ole ollut tehtäviensä tasalla.

   1. Yksinkertainen automaatio aikaohjelmalla ja moottoriventtiilillä maksaisi noin 500-800 euroa…

    1. Säädettävällä ajastin releellä ja magneettiventtiilillä 50 e.

 7. Ulkomaan vahvistukset olleet asialla? Halvalla hyvää.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat