Kokeile kuukausi maksutta

Kalasataman 35-kerroksinen Majakka-tornitalo on kuukausia myöhässä – Tulevilta asukkailta ei ole päästy perimään osamaksuja, koska työ ei ole aikataulussa

SRV:n mukaan talon on aikataulujen muutoksista huolimatta tarkoitus valmistua ajallaan ensi vuoden toukokuussa.

Majakka-tornitalon työmaa kuvattuna ennen Redi-kauppakeskuksen avajaisia 19. syyskuuta. Kuva: Mika Ranta / HS

Kalasatamaan rakennettavan ensimmäisen tornitalon rakennustyöt ovat myöhässä.

Majakka-nimistä tornitaloa rakentava SRV on lähettänyt talon tuleville omistajille jo toukokuussa kirjeen, jossa kerrotaan, ettei ”rakentamisen valmiusaste” vastaa etukäteen arvioitua aikataulua. Tämän vuoksi SRV ei myöskään ole voinut periä osakkailta etukäteen sovittua osamaksua.

Asunto-osakeyhtiö Helsingin Redin Majakan osakkaat maksavat osakkeensa useassa erässä. Maksuerien eräpäivät on sidottu talon rakennustöiden etenemiseen.

Kesäkuulle kaavailtua maksuerää ei ole vieläkään pyydetty maksettavaksi. Eräpäivää on siirretty jo kahdesti, viimeksi syyskuussa.

SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen sanoi Helsingin Sanomille tiistaina, että Majakan valmistumisajankohtaa ei ole siirretty.

Tästä pidetään kiinni myös osakkaille lähetetyissä kirjeissä. Kirjeiden mukaan talo valmistuu aikataulussaan ensi vuoden toukokuussa.

SRV vaikenee kirin keinoista

SRV:n ”asunnot ja alueyksiköt” -osaston johtaja Antero Nuutinen kertoo, että Majakan alimmissa kerroksissa asuntoihin asennellaan jo jalkalistoja. Myös julkisivuelementtien asentaminen etenee taas lähiaikoina. Nuutinen kertoo, että tuuliset päivät ovat hidastaneet elementtien asentamista.

Hän ei halua avata tarkemmin sitä, miten talo voi valmistua ajallaan, vaikka osakkaiden saamista kirjeistä voisi päätellä, että rakennustyöt ovat neljä kuukautta myöhässä.

Onko kyse siitä, että rakennustöiden tahtia yritetään nyt kiristää? ”En lähde tätä tarkemmin spekuloimaan.”

Suomen korkein asuinkerrostalo

Majakka tulee olemaan valmistuessaan Suomen korkein asuinkerrostalo. 134-metriseen ja 35-kerroksiseen taloon tulee 282 asuinhuoneistoa.

Talon rakentaminen on herättänyt paljon julkista mielenkiintoa. Rakennustöiden edetessä kaupunkilaisia on ihmetyttänyt esimerkiksi se, että valkoiseksi asemakaavassa määrätystä talosta onkin tulossa harmaa.

Kaikkiaan Kalasatamaan on tarkoitus nousta kahdeksan tornitaloa. Niiden rakennustöistä 90 prosentin pitäisi Helsingin kaupungin ja SRV:n tekemän sopimuksen mukaan olla valmiita vuonna 2023.

Korkea rakentaminen muuttaa tulevina vuosina matalasiluettisen Helsingin ilmettä voimakkaasti. Kalasataman tornitalojen lisäksi torneja on nousemassa myös Pasilaan. Sinne suunnitelluista taloista korkein olisi jopa 51-kerroksinen ja 180-metrinen.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kalasataman 35-kerroksinen Majakka-tornitalo on kuukausia myöhässä – Tulevilta asukkailta ei ole päästy perimään osamaksuja, koska työ ei ole aikataulussa”

  1. Tänään ilmeisesti julkkari asennus jatkui pitkän tauon jälkeen. Tsemppiä SRV:n tuotantojengille kiinniottoaikatauluun.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat