WallRobotic-ikkunanpesurobotin kehittäjä ja yhtiön perustaja Mikko Valtonen aikoo muuttaa maailmaa paremmaksi yksi ikkunanpesu kerrallaan. Laitteen teknisessä kehityksessä on menossa vaihe, jonka jälkeen sitä voidaan käyttää yli 70 metriä korkeissa rakennuksissa. Kuva: Johanna Aatsalo

”Horjahdin ja päädyin pyörimään ja roikkumaan” – Mikko Valtonen haluaa estää kuolemaan johtavat putoamiset

Kuolemanvaarallinen läheltä piti -tilanne Mikko Valtosen vanhempien maatilalla kesällä 2016 johti ikkunanpesurobotti-keksintöön, jonka ansiosta monen korkealla työskentelevän ikkunanpesijän ei lähitulevaisuudessa enää tarvitse tehdä työtään henkensä kaupalla.

Kirjoittaja(t) Johanna Aatsalo
”Olin veljeni kanssa maalaamassa konehallin kattoa, kun horjahdin ja päädyin pyörimään ja roikkumaan turvavaljaiden ja -köysien varaan. Siinä hetkessä sain idean, että tämäntyyppiset työt pitää automatisoida. Ratkaisu on nyt kehittynyt ikkunanpesurobotiksi”, tuotantotalouden diplomi-insinööri ja sarjayrittäjä kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Horjahdin ja päädyin pyörimään ja roikkumaan” – Mikko Valtonen haluaa estää kuolemaan johtavat putoamiset”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi