Kokeile kuukausi maksutta

Aasia rakentaa yhä korkeammalle ja tiiviimmin

Kaakkois-Aasian merkittävimpiin rakentamisen suuntauksiin kuuluu korkea ja yhä tiiviimpi rakentaminen. Pilvenpiirtäjiä ja kokonaisia uusia kaupunkialueita peruskorjataan ja rakennetaan kiihtyvällä tahdilla.

Yhä usemman kaakkoisaasialaisen kaupunkin siluetti on täynnä pilvenpiirtäjiä. Singaporessa korkein sallittu rakennuskorkeus on 280 metriä. Kuva: Johanna Aatsalo
Myös arkkitehtoniset ratkaisut muuttuvat yhä villemmiksi, ja ulkonäöltään monimutkaisilla pilvenpiirtäjillä halutaan kertoa taloudellisesta menestyksestä ja mahtavuudesta. Kaupungit kilpailevat maamerkkirakennuksillaan, ja kilpailu ulottuu Arabian niemimaalle saakka.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aasia rakentaa yhä korkeammalle ja tiiviimmin”

Viimeisimmät näkökulmat