Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat selvästi – suurista kaupungeista nousua vain Vantaalla

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan hinnat laskivat joulukuusta tammikuuhun koko maassa 2,6 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla laskua kertyi kuukaudessa 1,9 prosenttia ja muualla maassa 3,3 prosenttia. Hinnat nousivat suurista kaupungeista vain Vantaalla, jossa nousua kertyi kuukaudessa 1,2 prosenttia. Hinnat ovat kuitenkin laskeneet Vantaalla vuoden takaisesta 0,2 prosenttia.

Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla hieman yli prosentin ja laskivat muualla Suomessa reilut 2 prosenttia.

Helsingissä hinnat laskivat tammikuussa noin 2 prosenttia joulukuusta. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat ovat Helsingissä nousseet kuitenkin noin 2 prosenttia ja vuoteen 2015 verrattuna 9,5 prosenttia.

Tampereella laskua kertyi kuukaudessa 4,7 prosenttia, mutta vuotta aiempaan verrattuna lasku on maltillisempi, 2,9 prosenttia. Oulussa vanhojen asuntojen hinnat laskivat joulukuusta peräti 7,4 prosenttia ja viime vuoden vastaavasta ajasta 4,5 prosenttia.

Kehyskunnissa hinnat pysyivät joulukuuhun ja viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna suunnilleen samalla tasolla. Vuoteen 2015 verrattuna hinnat ovat laskeneet 2 prosenttia.

Vanhan osakeasunnon keskimääräinen neliöhinta Helsingissä oli tammikuussa 4315 euroa ja kehyskunnissa 2158 euroa.

Ennakkotiedot Helsingin tammikuun hintamuutoksesta perustuvat noin 400 kauppaan ja kehyskunnissa 137 kauppaan. Ennakkotiedot sisältävät keskimäärin puolet lopullisista vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kaupoista.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat selvästi – suurista kaupungeista nousua vain Vantaalla”

  1. Matu pää kaupunki Oulu rommannu 2 kuuukaudes 7,4 pros..Eikö monikulduurinen asuinviihtyvyyttä ja ikuista kasvua luvannu strategia toimikkaan?..Kakkaa on punpattu juomavesikaivoon..mm. invaasio 2015, bkt kasvoi..good..nyt on paluu entistä synkempään realitodellisuuteen

Vastaa