Kuluttajien asunnonostoaikeet ovat nyt hyvin valoisat

Kuluttajien luottamus talouteen on laskenut helmikuussa mutta on yhä hyvällä tasolla, ilmenee Tilastokeskuksen kuluttajabarometrista.

Kuluttajien luottamusindikaattori on helmikuussa 15,5, kun se oli tammikuussa 17,2 ja joulukuussa 16,1. Viime vuoden helmikuussa luottamusindikaattori sai arvon 25,8. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,7.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin 1.–18. helmikuuta 1183 Suomessa asuvaa henkilöä.

Asunnonostoaikeet kohonneet

Kuluttajien asunnonostoaikeet ovat kohentuneet tammikuusta. Kotitalouksista 9,1 prosenttia ilmoittaa nyt suunnittelevansa uuden asunnon ostoa 12 kuukauden sisällä. Asunnon ostoa kaavailevien kotitalouksien osuus oli kuukausi sitten 8,1 prosenttia ja vuosi sitten helmikuussa 8,5 prosenttia.

Tilastokeskus kuvaa asunnonostoaikeita hyvin valoisiksi. Tämä näkymä on saatu siten, että saldoluvun poikkeamaa keskiarvosta on verrattu keskihajontaan. Vuodesta 1995 tehdyn barometrin keskiarvolukema on 7,0.

Kuluttajien asunnon peruskorjausaikeet ovat kutakuinkin samalla tasolla kuin tammikuussa. Tuoreen kyselyn vastaajista 19,0 prosenttia aikoo peruskorjata asuntoaan vuoden sisällä. Kuukautta aiemmin lukema oli 18,9 prosenttia ja vuosi sitten helmikuussa 19,9 prosenttia. Barometrin keskiarvolukema on 18,8 prosenttia.

Tilastokeskus kuvaa asunnon peruskorjausaikeita neutraaleiksi.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kuluttajien asunnonostoaikeet ovat nyt hyvin valoisat”

  1. Ensiasunnonostajan veroetu kaikille! Ei vain alle 40-vuotiaille.
    Syrjintää!
    Kansanedustajaehdokkaat, ottakaa vaaliteemaa tästä…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat