Kokeile kuukausi maksutta

Turun kehätien parannustyöt ovat päässeet vauhtiin

Turun kehätien ensimmäisen vaiheen parannustyöt käynnistyivät maaliskuun alussa puuston poistolla ja ovat jatkuneet sen jälkeen maanrakennus- ja paalutustöillä.

Työt alkoivat Kausela–Kirismäki-tieosuudella. Kirismäen eritasoliittymän louhintatyöt alkavat viikolla 14, jolloin valtatie 1:n liikenne joudutaan hetkittäin pysäyttämään räjäytyksen ajaksi.

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeen ensimmäisessä vaiheessa poistetaan tasoliittymät Kauselan ja Kirismäen väliltä sekä rakennetaan Pukkilan ja Kirismäen välinen tieosuus nelikaistaiseksi. Ensimmäisen rakennusvaiheen kustannusarvio on 39 miljoonaa euroa. Työt valmistuvat vuonna 2021. Hankkeen toteuttaa Väylä yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa.

Turun kehätien parannus kuuluu STk-urakkamallilla toteutettaviin hankkeisiin. Sen ensimmäisen rakennusvaiheen urakoitsijana toimii Destia.

Parantamishankkeen rahoitus saatiin vuosien 2016–2019 niin sanotusta korjausvelkaohjelmasta.

”Lisärahoitus on kohdistettu väylien korjausvelan kuromisen ohella työmatkaliikenteen ja elinkeinoelämän kuljetusten pullonkaulojen purkamiseen. Vilkas Turun kehätie on merkittävä liikenneväylä, ja hanke tukee kaupunkiseudun kasvun lisäksi liikenteen sujuvuutta koko Lounais-Suomessa”, Väylän pääjohtaja Kari Wihlman totesi hankkeen virallisen ”aloituspaalun” lyöntitilaisuudessa Kaarinan Pukkilassa.

”Valtakunnallisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta on tarkoitus päättää keväällä 2020, ja odotukset ovat korkealla sen suhteen, että pääsemme tulevaisuudessa aloittamaan enemmänkin uusia väylähankkeita. Liikennejärjestelmäsuunnitelmassa on pyrittävä pitkäjänteiseen ja tavoitelähtöiseen priorisointiin. Onnistunut liikennejärjestelmäsuunnittelu on valtion ja alueiden yhteistyötä, ja Väylä osallistuu aktiivisesti suunnitelman valmisteluun sekä sen toteutukseen.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun kehätien parannustyöt ovat päässeet vauhtiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat