Kokeile kuukausi maksutta

YIT ja Caverion aiesopimukseen jääurheilukeskuksen kehittämisestä Helsinkiin

YIT on allekirjoittanut aiesopimuksen Myllypuron Jääurheilukeskus oy:n ja Caverion Suomen kanssa jääurheilun monitoimihallin kehittämisestä.

Kuva: Suomen Taitoluisteluliitto

Hankesuunnitelman pohjana on ollut hallin rakentaminen Itä-Helsingin Myllypuroon. Suunnitteluvarausta kyseiselle tontille ei vielä ole, mutta neuvottelut asiasta käynnistyvät Helsingin kaupungin kanssa ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 2019.

Nyt tehty aiesopimus kattaa hankkeen kehitysvaiheen 1.2.–31.12.2019, jolloin tavoitteena on kehittää monitoimihallin teknistä suunnitelmaa niin investointeihin kuin käyttötalouteen liittyen. Hankkeen koko on vajaat 20 miljoonaa euroa.

Myllypuron Jääurheilukeskus oy:n omistavat Suomen Luisteluliitto ja Suomen Taitoluisteluliitto.

”Sopimuksen myötä hanke ottaa isoja askelia eteenpäin”, halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Janne Hänninen sanoo tiedotteessa.

Hallista suunnitellaan harjoittelukeskusta sekä pika- että taitoluistelun tarpeisiin. Halli tuo helpotusta pääkaupunkiseudun jääpulaan mutta on erityisen merkittävä valtakunnallisella tasolla.

Monitoimihalliin on suunnitteilla 400 metrin mittainen pikaluistelurata, 427 metrin mittainen juoksurata, kuntosali, kaksi peilisalia oheisharjoittelua varten sekä tilat esimerkiksi yritystilaisuuksien tai seminaarien järjestämiseksi. Noin 2000 hengen istumakatsomo mahdollistaisi esimerkiksi pikaluistelun EM- ja MM-kilpailujen järjestämisen Suomessa.

”Rakennamme ja kunnostamme parhaillaan myös Kuopin Kuntolaakson uima- ja jäähallia. Nyt voimme hyödyntää sieltä kertyneitä rakentamisen oppeja ja kokemuksia ja kehittää asiakkaan ja kumppaneiden kanssa niitä yhdessä hankkeen parhaaksi”, YIT:n Rakennustekniset työt -yksikön johtaja Petri Saarinen toteaa.

Jäähallihanke kuuluu Suomen Olympiakomitean opetus- ja kulttuuriministeriölle puoltamiin valtakunnallisesti merkittävien liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaan vuosille 2019–2022.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT ja Caverion aiesopimukseen jääurheilukeskuksen kehittämisestä Helsinkiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat