ÅF Pöyryn liiketulos ja liikevaihto paranivat odotettua enemmän

Suunnittelu- ja konsulttiyhtiö ÅF Pöyryn liiketulos ja liikevaihto kasvoivat tammi-maaliskuussa odotettua enemmän.

ÅF Pöyry -konserni muodostettiin helmikuun lopussa, kun suomalainen Pöyry yhdistyi ruotsalaiseen ÅF:ään.

”Vuosi 2019 alkoi vakaasti vahvalla orgaanisella kasvulla, ja olemme saaneet menestyksekkäästi päätökseen Pöyryn oston. Integraatio etenee suunnitellusti, mukaan lukien kustannussynergioiden toteutuminen”, sanoo ÅF Pöyryn toimitusjohtaja Jonas Gustavsson tulostiedotteessa.

ÅF Pöyryn liiketulos kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 313 miljoonaan Ruotsin kruunuun (29 miljoonaa euroa) viime vuoden vastaavan ajan 311 miljoonasta kruunusta. Tulos oli odotettua parempi, sillä uutistoimisto Bloombergin kokoamassa ennusteessa analyytikot olivat ennustaneet alkuvuodelle keksimäärin 303 miljoonan kruunun tulosta.

Konsernin liikevaihto kasvoi alkuvuonna 4,39 miljardiin kruunuun vuotta aiemmasta 3,42 miljardista kruunusta, kun odotuksissa oli 4,10 miljardia kruunua. Tästä aiemman ÅF:n osuus oli 3,84 miljardia ja aiemman Pöyryn osuus 0,55 miljardia kruunua.

Oikaistu ebita kohosi 390 miljoonaan kruunuun vertailukauden 325 miljoonasta kruunusta. Oikaistu ebita-marginaali heikkeni 8,9 prosenttiin 9,5 prosentista.

Laimentamaton osakekohtainen tulos heikkeni 2,32 kruunuun 2,94 kruunusta.

Kysynnän odotetaan jatkuvan hyvänä

Gustavsson arvioi, että yleinen markkinatilanne ja kestävien ratkaisujen kysyntä jatkuvat hyvinä ja näitä siivittävät markkinoita mullistavat trendit.

”Infrastruktuurimarkkina jatkuu suotuisana, ja varsinkin rakennusten teknisten ratkaisujen kysyntä näyttää korkealta. Teollisuussektorilla kysyntää jatkui vakaana, ja ajureita olivat 5G, sähköistyminen ja automatisaatio. Prosessiteollisuusmarkkina on jatkunut vahvana varsinkin Euroopassa”, Gustavsson sanoo.

”Energiamarkkinoilla kysyntä suuren kokoluokan energiaprojekteille jatkuu Kaakkois-Aasiassa, ja samalla kasvaa uusiutuvan energian kysyntä. Prosessiteollisuuden ja energiasektorin merkittävät muutosprosessit ylläpitävät korkeaa kysyntää neuvontapalveluille”, hän jatkaa.

Myös Pöyry julkisti tänään oman erillisen osavuosikatsauksensa. Pöyryn oikaistu liiketulos kasvoi tammi-maaliskuussa 12,1 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 8,9 miljoonasta eurosta. Liikevaihto puolestaan kasvoi 151,8 miljoonaan euroon vertailukauden 131,5 miljoonasta eurosta.

Maaliskuussa Pöyry ilmoitti odottavansa oikaistun liikevoiton ja liikevaihdon kasvavan vuotta aiemmasta.

”Teollisuussektorimme kehitys on jatkunut vahvana erityisesti Euroopassa ja trendin ennustetaan jatkuvan. Muilla alueilla näkymät ovat vaihtelevat”, sanoo Pöyryn toimitusjohtaja Martin à Porta tiedotteessa.

À Porta siirtyy uudessa konsernissa johtamaan Management Consulting -divisioonaa. ÅF Pöyryn muut neljä divisioonaa ovat Infrastructure, Industrial & Digital Solutions, Process Industries ja Energy.

ÅF:n julkinen käteisostotarjous kaikista Pöyryn osakkeista toteutui 21. helmikuuta, mistä lähtien Pöyry on ollut osa ÅF Pöyry -konsernia.

Vähemmistöosakkaiden lunastamista koskeva välimiesmenettely on kuitenkin vielä käynnissä. Pöyryn osakkeet poistetaan Helsingin pörssistä vasta, kun välimiesmenettely on saatu päätökseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “ÅF Pöyryn liiketulos ja liikevaihto paranivat odotettua enemmän”

Vastaa