Sillat eivät enää kupli helteillä ja vedeneristeen voi tehdä ruiskuttamalla

Hellekesinä siltojen vedeneristeet kuplivat. Ongelmaan puututtiin vuosikymmenen alussa. Työntekijöiden sertifioinnin,  pakollisten sääsuojien ja uusien, nestemäisten vedeneristysmateriaalien myötä ongelma on saatu hallintaan.

Mustijoen sillan vedeneristys tehtiin ruiskuttamalla. Aikaa kului vain pari päivää, kun kermieriste olisi vaatinut puolentoista viikon työn.
Porvoon ohi ajaneet autoilijat saattoivat vapun tienoilla hieraista silmiään: Helsingintien silta Mustijoen yli oli maalattu keltaiseksi. Kyse ei ollut kuitenkaan teekkareiden vappupilasta, vaan siitä, että GRK käytti sillan vedeneristeenä ruiskutettavaa elastomeeria.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sillat eivät enää kupli helteillä ja vedeneristeen voi tehdä ruiskuttamalla”

Viimeisimmät näkökulmat