Bravida uudistaa ilmanvaihdon ja sähköjärjestelmän Aleksis Kiven kouluun Helsingissä

Talotekniikkayritys Bravida on valittu vastaamaan helsinkiläisen Aleksis Kiven peruskoulun ilmanvaihto- ja sähköurakoista. Yhtiö allekirjoitti sopimuksen pääurakoitsija Peabin kanssa toukokuussa 2019.

Bravida uudistaa peruskoulun ilmanvaihtojärjestelmän koneineen. Keittiön ilmanvaihtolaitteisto uusitaan ja keittiöön asennetaan uv-puhdistustekniikalla varustetut huuvat. Lisäksi kotitalous-, tekstiili- ja teknisiin tiloihin asennetaan kohdepoisto- ja purunpoistojärjestelmä.

Sähköurakassa uusitaan kokonaisuudessaan sähkö- ja heikkovirtajärjestelmät, mukaan lukien tietoliikenneverkko, audiovisuaaliset, tiedotus- ja näyttöjärjestelmät sekä kulunvalvonta- ja turvajärjestelmät. Tavoitteena on erityisesti edistää nykyaikaisen tieto- ja viestintäteknologian käyttöä opetuksessa uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Sähköasennustyö on alkanut toukokuussa.

Kohteen vastaava iv-työnjohtaja Hanna Veijalainen Bravidalta kertoo tiedotteessa, että elokuussa käynnistyvät ilmanvaihtoasennukset toteutetaan tiukimman P1-puhtausluokan mukaisesti. Se edellyttää pölyttömiä ja osastoituja tiloja kanava-asennusten aikana.

Vuonna 1934 valmistunut Aleksis Kiven peruskoulu oli valmistuessaan Pohjoismaiden suurin kansakoulu ja pitkään modernin koulurakennuksen esikuva. Rakennus kärsi kuitenkin pitkään sisäilmaongelmista, ja noin 450 oppilaan peruskoulu muutti väistötiloihin elokuussa 2017.

Koulun peruskorjaus käynnistyi tammikuussa 2019 ja valmistuu arviolta maaliskuussa 2021. Se peruskorjataan vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Koulun ikkunat, vesikatteet, julkisivun rappaukset ja talotekniset järjestelmät uusitaan kokonaan. Kosteusvaurioituneita rakenteita korjataan ja wc-tilojen määrää lisätään. Korjauksessa huomioidaan rakennuksen arkkitehtoninen ja historiallinen arvo, ja tavoitteena on palauttaa alkuperäistä 1930-luvun tyyliä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Bravida uudistaa ilmanvaihdon ja sähköjärjestelmän Aleksis Kiven kouluun Helsingissä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi