Kokeile kuukausi maksutta

Peab saneeraa koulun Helsingissä ja rakentaa kerrostaloja Turkuun

Peab ja Helsingin kaupunki ovat sopineet Kalliossa sijaitsevan Aleksis Kiven peruskoulun tilojen uudistamisesta. Lisäksi Peab rakentaa Auratumille kerrostaloja Turkuun.

Peruskoulun saneerauksen urakkasumma on 22 miljoonaa euroa. Projekti käynnistyy tammikuussa 2019 ja valmistuu maaliskuussa 2021.

Koulun tilat saneerataan vastaamaan opetuksen ja nykyajan vaatimuksia. Koulun ikkunat, vesikatteet, julkisivurappaukset ja talotekniset järjestelmät uusitaan kokonaan sekä parannetaan energiataloutta. Myös wc-tiloja lisätään.  Lisäksi korjataan kosteusvaurioituneita rakenteita ja uusitaan salaojajärjestelmä. Päärakennuksen ullakolle rakennetaan uudet ilmanvaihtokonehuoneet.

Koulurakennus oli valmistuessaan vuonna 1934 Pohjoismaiden suurin kansakoulu ja toimi pitkään modernin koulurakennuksen esimerkkinä.

Lisäksi Peab rakentaa Auratum Asunnot Turulle kaksi kerrostaloa, pysäköintihallin ja kuntoilutilaa Turkuun osoitteeseen Brahenkatu 12a.

Uudet kerrostalot ovat 9-kerroksisia, ja niihin tulee yhteensä 105 korkealuokkaista asuntoa.  Kellarikerrokseen, talon alle, rakennetaan pysäköintihalli 33 autolle. Asuntoyhtiön sisäpihalle rakennetaan myös sauna- ja kuntoilutilat asukkaiden käyttöön.

Kerrostalojen rakentaminen alkaa keväällä 2019, ja kohde valmistuu elokuussa 2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab saneeraa koulun Helsingissä ja rakentaa kerrostaloja Turkuun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat