Kaupungistumisen voimistuminen jakaa Suomen voittajiin ja häviäjiin

Vuosina 2015-2017 maan sisäisen muuton voittajia olivat Helsingin, Tampereen, Turun, Jyväskylän ja Oulun seudun lisäksi Kuopion seutu, Vakka-Suomi ja Tunturi-Lappi.  Häviäjien joukko oli paljon laajempi. Ensi vuosikymmenellä tämä kahtiajako kiihtyy kaupungistumisen ja maahanmuuton myötä.

Vantaan Kivistön juna-asemalle suunniteltiin uutta kauppakeskusta viisi vuotta.
 

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kaupungistumisen voimistuminen jakaa Suomen voittajiin ja häviäjiin”

  1. Neuvostoliiton kaltainen aluepolitiikka eli kasvukeskuksiin pakkomuutot ovat jo retroa ja menneisyyttä. Kasvukeskusten ihmiset tuottavat vähemmän kuin muualla asuvat. Kasvukeskusten ekologinen jalanjäki on huomattavasti suurempi kuin muualla asuvien.
    Kasvuorjakeskuksten ihmiset kuluttavat joukkoliikennevälineissä tai ruuhkissa 2-3 viikkoa ajallisesti vuodessa, joka on poissa vapaa-ajasta.

Vastaa