Kokeile kuukausi maksutta

Skanska rakentaa Ojamotalon Lohjalle

Skanska, P&R Arkkitehdit oy ja Lohjan kaupunki ovat sopineet monitoimitalon toteuttamisesta Lohjan Ojamolle.

Kuva: P&R Arkkitehdit

Nykyinen paikalla sijaitseva Ojamon koulu puretaan pois ja korvataan uudisrakennuksella, koska olemassa olevan koulurakennuksen korjaaminen ei olisi ollut taloudellisesti kannattavaa. Vanhan koulurakennuksen purkutyöt käynnistyvät, kun uusi rakennus on otettu käyttöön.

Uudishankkeen rakennustyöt käynnistyvät elokuussa 2019, ja ne saadaan päätökseen joulukuussa 2020. Liikuntasali kuitenkin valmistuu myöhemmin eli heinäkuussa 2021 vanhan koulurakennuksen paikalle.

Uuteen Ojamotaloon tulee yhtenäiskoulun, esiopetuksen, iltapäiväkerhon, nuorisotoimen ja kirjastotoimen tiloja. Lisäksi kokonaisuuteen sijoittuvat päiväkoti, Lohjan Liikuntakeskus ja ikääntyneiden kotihoidon palveluita.

”Uusi Ojamotalo nostaa Ojamon asuntoalueen kiinnostavuutta ja samalla mahdollistaa usean kunnallisen palvelun tarjoamisen yhdestä palvelukeskuksesta käsin. Lisäksi kaupunki panostaa Ojamotalon rakentamisen yhteydessä lähialueen ympäristön viihtyisyyteen ja liikuntamahdollisuuksiin”, Lohjan kaupungin palvelutuotantojohtaja Pasi Perämäki sanoo tiedotteessa.

”Ojamotalo kokoaa lähialueen hajallaan olevia toimijoita saman katon alle. Tilojen tiivis kokonaisuus luo mahdollisuudet koko kaupunginosaa palvelevan korttelitalon muodostumiseen. Talo asettuu puistoalueen lounaispäätyyn ja erottuu tästä suunnasta kauas. Arkkitehtuurissa olemme pyrkineet selkeyteen ja yksinkertaisuuteen”, arkkitehti Pekka Salmi P&R Arkkitehdeista kertoo.

”Kirkkaiden värien käyttö ja ikkuna-aukotusten rytmitys jäsentävät Ojamotalon suurta kokonaisuutta ja tekevät siitä ihmiselle lähestyttävämmän. Liikuntahallin julkisivupintoihin toteutetaan graafisia elementtejä, jotka viittaavat alueen kaivoshistoriaan”, Salmi jatkaa.

Skanskalla, P&R Arkkitehdeilla ja Lohjan kaupungilla on parhaillaan työn alla myös monitoimitalo Laurentiustalon hanke. Lohjan keskustaan historiallisen Pyhän Laurin kirkon läheisyyteen sijoittuvan hankkeen toteuttaminen käynnistyi toukokuussa 2019. Laurentiustalo valmistuu vuoden 2020 lopulla. Noin 7700 kerrosneliömetrin kokoiseen Laurentiustalon hankkeeseen kuuluu uudisrakentamisen lisäksi vanhojen tilojen korjaamista.

Lohjan kaupunki kilpailutti Laurentiustalon ja Ojamotalon hankkeet samassa yhteydessä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa Ojamotalon Lohjalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat