Kokeile kuukausi maksutta

Lohja valitsi kumppanit Laurentiustalon allianssiin

Lohjan kaupunki on valinnut Skanskan ja P & R Arkkitehdit kehitysvaiheen kumppanikseen monitoimitalo Laurentiustalon allianssihankkeeseen.

Laurentiustalo. Kuva: Skanska

Tiedotteen mukaan allianssihankkeen kehitysvaihe on käynnistynyt. Se jatkuu syksyyn 2018, jolloin hankkeen toteuttamisesta tehdään erillinen päätös. Jos hanke päätetään toteuttaa, Laurentiustalon rakentaminen alkaa syksyllä 2018.

Laurentiustalosta suunnitellaan monenlaisen oppimisen tyyssijaa: sinne sijoittuvat uuden opetussuunnitelman mukainen koulu ja uuden varhaiskasvatussuunnitelman mukainen päiväkoti sekä tiloja musiikkiopistolle, kuvataidekoululle ja kansalaisopistoille. Kokonaisuuden suunnittelussa on ratkaistava niin opetuksen, suomen- ja ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen kuin muiden toimijoiden tarpeet.

Uusi koulu kytketään vanhoihin

Tiedotteen mukaan hankkeeseen kuuluvat olemassa olevat Anttilan koulun ja Solbrinkenin koulun kiinteistöt ja niiden kytkeminen suunniteltavaan ja rakennettavaan uudisosaan toimivaksi kokonaisuudeksi.

Anttilan koulun remontti on valmistunut keväällä 2017, ja uudisrakennus kytketään yhdysosalla Anttilan kouluun kiinni. Solbrinkenin koulukiinteistön tulevaisuuden käyttö selvitetään hankkeen suunnitteluvaiheen aikana.

Tämän lisäksi vieressä sijaitseva päiväkoti Laban mahdollisesti myös puretaan pois. Koko uudesta, yhdeksän eri toimijan kokonaisuudesta käytetään nimeä Laurentiustalo.

Arviolta noin 8 000 kerrosneliömetrin kokoinen Laurentiustalo rakennetaan historiallisen Pyhän Laurin kirkon läheisyyteen. Rakennukselle on suunniteltu punatiilijulkisivua, jotta se muodostaisi harmonisen kokonaisuuden historiallisen ympäristönsä kanssa.

”Hankkeen kehitysvaiheessa hyödynnetään erilaisia tapoja kaupunkilaisten ja päättäjien osallistamiseen Laurentiustalon suunnitteluun”, rakennuspäällikkö Martti Savolainen Skanskasta kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Lohja valitsi kumppanit Laurentiustalon allianssiin”

  1. Kaupungin identiteetti säilytettävä, miksi kaunis funkistalo Laban pitäisi purkaa, se on osa kulttuurihistoriaamme. Vanha ja uusi täydentävät toisiaan, kerroksellinen kaupunkikuva arvostaa kaikenikäisiä asukkaitaan.

  2. Vaikuttaa kyllä kovin pieneltä kohteelta allianssihankkeeksi. Rahaa palaa ja paljon.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat