Kokeile kuukausi maksutta

YIT teki yli sadan miljoonan euron sopimuksen Ruotsissa

YIT ja Stockholm Vatten ab ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden E2-jätevesitunnelin rakentamisesta Tukholmassa, Ruotsissa.

Sopimuksen arvo on noin 130 miljoonaa euroa. Työt alkavat tammikuussa 2020.

Projekti on osa Henriksdalin jätevedenpuhdistamon kehityshanketta. YIT:hen viime vuonna fuusioitunut Lemminkäinen aloitti työskentelyn Henriksdalin projekteissa jo vuonna 2016. Sen jälkeen ensin Lemminkäisellä ja sittemmin YIT:llä on ollut useita projekteja siellä.

Uusi sopimus kattaa tunnelinrakennustyöt, betonityöt, pumppauslaitosten louhintatyöt ja pumppauslaitosten sekä putkien asennustyöt. Noin 14 kilometriä pitkä päätunneli kulkee Tukholman kaupunkialueen alla Bromman ja Sicklan välillä. YIT:n osuus tunnelin rakentamisesta on 7,7 kilometriä. YIT on projektin pääurakoitsija, ja asennustöissä kumppanina toimii Caverion Sverige ab.

Henriksdalin jätevedenpuhdistamo on Ruotsin suurin ja yksi suurimpia koko Euroopassa. Se palvelee noin miljoonaa ihmistä ja käsittelee noin kaksi kolmasosaa suur-Tukholman kunnallisista jätevesistä. Se on myös yksi maailman suurimmista peruskallion sisään rakennetuista jätevedenpuhdistamoista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT teki yli sadan miljoonan euron sopimuksen Ruotsissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat