Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäiselle suuri urakka Tukholmasta

Lemminkäinen on saanut suuren louhintaurakan Tukholmasta.

Lemminkäinen on saanut suuren louhintaurakan Tukholmasta.
Kuuntele juttu

Yhtiö on sopinut louhintaurakasta Stockholm Vattenin kanssa. Projekti tehdään Henriksdalin jätevedenkäsittelylaitoksessa.

Urakka sisältää louhintaa yhteensä noin 200 000  kuutiota. Työt alkavat tämän vuoden lokakuussa ja ne valmistuvat ensi vuoden elokuussa. Sopimuksen arvo on noin 30 miljoonaa euroa.

Lemminkäinen on tehnyt Henriksdalissa valmistelevia tunneli- ja rakennustöitä jo vuodesta 2016. Nyt solmittu sopimus on osa maanalaisen Henriksdalin jätevedenkäsittelylaitoksen lisärakentamista ja kapasiteetin kasvattamista. Sitä tarvitaan Tukholman kaupungin nopean kasvun vuoksi.

Kun urakka valmistuu, laitoksella voidaan ottaa käyttöön uusi teknologia käsiteltävän vesimäärän kasvattamiseksi ja veden laadun parantamiseksi.

Urakka toteutetaan tärinäherkällä alueella, jolla sijaitsee muun muassa suuria asuinalueita.

Henriksdalin jätevedenkäsittelylaitos on Ruotsin suurin ja yksi Euroopan suurimmista. Se palvelee noin miljoonaa asukasta ja käsittelee noin kaksi kolmasosaa Tukholman alueen kotitalouksien jätevesistä. Se on myös yksi maailman suurimmista kallion sisään sijoitetuista jätevedenkäsittelylaitoksista.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäiselle suuri urakka Tukholmasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat