YIT sopi 60 miljoonan infratöistä jätevedenpuhdistamoon Tukholmassa

YIT ja Stockholm Vatten ovat allekirjoittaneet sopimuksen Tukholman Henriksdalin jätevedenpuhdistamon infrarakennustöistä.

Kuva: YIT

Työt alkavat helmikuussa 2019 ja valmistuvat joulukuussa 2023. Sopimuksen arvo on noin 60 miljoonaa euroa.

Sopimus sisältää puhdistamon maansiirto-, betoni- ja louhintatyöt sekä maanalaisten puhdistusjärjestelmien asennustöitä tunnelitilassa. YIT vastaa tunnelin sisäpuolisista töistä, joilla valmistellaan laitoksen uuden jätevedenpuhdistustekniikan käyttöönottoa. Lisäksi yhtiö kunnostaa ja tehostaa koko lietteenkäsittelyprosessia. Urakan suurin yksittäinen osa koostuu uuden lietteenerottelurakennuksen ja sen vaatimien laitteistojen rakentamisesta. Nykyisen puhdistamon toiminta jatkuu normaalisti rakennustöiden ajan.

”Stockholm Vattenin kanssa olemme tehneet yhteistyötä vuodesta 2016 lähtien ja toteuttaneet heille kolme merkittävää urakkaa. Yhteisenä tavoitteenamme on, että asiakas saa käyttöönsä uusinta ja moderneinta tekniikkaa edustavan jätevedenpuhdistamon”, YIT:n Infraprojektit-segmentin johtaja Harri Kailasalo kertoo tiedotteessa.

Henriksdalin jätevedenpuhdistamo on Ruotsin suurin ja yksi suurimpia koko Euroopassa. Se palvelee noin miljoonaa ihmistä ja käsittelee noin kaksi kolmasosaa suur-Tukholman kunnallisista jätevesistä. Se on myös yksi maailman suurimmista peruskallion sisään rakennetuista jätevedenpuhdistamoista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT sopi 60 miljoonan infratöistä jätevedenpuhdistamoon Tukholmassa”

Vastaa