Kokeile kuukausi maksutta

Google tekee Suomeen satojen miljoonien sijoituksen ja aloittaa koulutusohjelman SAK:n kanssa

Internet-yhtiö Google investoi merkittävästi uusiutuvaan energiaan Suomessa. Google tekee Suomeen 600 miljoonan euron sijoituksen. Pääministeri Antti Rinteen (sd) mukaan sillä laajennetaan Haminan datakeskusta.

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai. Kuva: Sami Kero / HS
Kuuntele juttu

Laajennus nostaa Haminan palvelinkeskuksen kokonaisinvestoinnit kahteen miljardiin, kertoi Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai.

Pichai on parhaillaan Suomessa vierailulla. Hän pitää Rinteen kanssa tiedotustilaisuutta.

Google aloittaa lisäksi tekoälyyn liittyvän koulutusohjelman SAK:n kanssa, Pichai kertoi.

Aiemmin perjantaina Sundar Pichai kirjoitti blogissaan, että Google on tehnyt historiansa suurimman uusiutuvaan energiaan liittyvän hankinnan. Yhtiö on tehnyt 18 uutta energiasopimusta, ja niihin kuuluu investointeja Yhdysvaltoihin, Chileen ja Eurooppaan. Kyseessä on 1 600 megawatin kokonaisuus.

Pichai kertoo, että sopimukset kasvattavat yhtiön tuuli- ja aurinkovoiman käyttöä 40 prosenttia 5500 megawattiin. Kauppa sisältää yli kahden miljardin dollarin edestä energiainfrastruktuuria, kuten miljoonia aurinkopaneeleita ja satoja tuulivoimaloita kolmella mantereella.

Googleen kuuluvat muun muassa hakukone Google, videopalvelu Youtube, sähköposti Gmail, käyttöjärjestelmä Android, verkkoselain Chrome, karttapalvelu Maps ja pilvipalvelu Drive.

Pääministeri Antti Rinne korosti sitä, kuinka merkitävä Googlen ilmoitus uudesta datakeskuksesta Haminaan on.

”Olen hyvin kiitollinen”, Rinne sanoi . ”Tämä on erinomainen uutinen Suomelle. juuris itä mitä hallitus etsii hakiessaan investointeja.”

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai kertoi yhtiön investoivansa yhteensä kolme miljardia euroa Europpaan seuraavan kahden vuoden aikana. Se nostaa investoinnit 15 miljardiin vuodesta 2007 lukien.

Tänään julkaistu laajennus nostaa Haminan palvelinkeskuksen kokonaisinvestoinnit 2 miljardiin. Jättimäisinä pidetyt tehdyt ja suunnitellut metsäteollisuuden tehdasinvestoinnit ovat 1-2 miljardin suuruisia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Google tekee Suomeen satojen miljoonien sijoituksen ja aloittaa koulutusohjelman SAK:n kanssa”

  1. Ja hallituksella ei ole mitään tekemistä investoinnin kanssa. Duunari hallitus pöllii loputkin duunarin taskusta

  2. Googlen synnyttämiä työpaikkoja ei tosiaankaan voi kirjata Rinteen ”päätösperäisiin” eikä ainakaan tämän hallituksen piikkiin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat