Kokeile kuukausi maksutta

Onko Building 2030 ollut pelkkää hukkaa, pysyvätkö rakentajat koskaan tahdissa?

Rakentamisen tuottavuus ei ole kehittynyt vuosikymmenin, rakentaminen on täynnä hukkaa ja häiriöitä, toleranssit ovat vähän sinne päin, suunnittelu on pelkkää kaaosta ja myöhästelyä,  pomot eivät kuuntele työntekijöitä, rakentajat eivät opi projekteista vaan vievät virheet mukanaan, alan luotettavuus ja laatumaine on heikko, ala ei kiinnosta nuoria. Nämä ovat esimerkkejä aiheista, joihin yritysten ja Aalto-yliopiston Building 2030 -ohjelma hakee ratkaisuja.

Professori Olli Seppäsen on Building 2030 -ohjelmalla saanut rakentajat miettimään yhdessä miten asiat voisi tehdä paremmin. Parhaita esimerkkejä on haettu ulkomailta.

Building 2030:n laaja toimitusjohtajaryhmä ja Aalto yliopiston rakentamistalouden professori Olli Seppänen käyttivät hankkeen ensimmäisen vuoden matkusteluun. Aikaa paloi lentokoneessa ja lentokentillä istumiseen. Vain pieni osa ajasta ehdittiin tutustua maailman parhaisiin rakennusprojekteihin.

Jos tuota toimitusjohtajien ajankäyttöä arvioi samoilla kriteereillä, joilla Seppänen arvioi työmaita, niin työnantajalle arvoa tuottamattomia hukkatunteja on tullut suhteessa paljon enemmän kuin väliseinäasentajilla Varten työmaalla ja lisäksi nuo tunnit ovat olleet paljon kalliimpia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Onko Building 2030 ollut pelkkää hukkaa, pysyvätkö rakentajat koskaan tahdissa?”

Viimeisimmät näkökulmat