Constin liikevaihto ja tulos kasvoivat

Korjausrakentaja Constin liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat kolmannella vuosineljänneksellä.

Consti kehitti Hoasin kanssa nopean viihtyvyyskorjauksen. Constin onnistumisen innostamana myös kilpailijat kiinnostuivat mallista.

”Heinä-syyskuussa liikevaihdon kehitystä tuki edelleen suurten peruskorjaushankkeidemme korkealla tasolla pysynyt volyymi”, sanoo Constin toimitusjohtaja Esa Korkeela osavuosikatsauksessa.

Constin tulos ennen veroja oli heinä-syyskuussa 1,8 miljoonaa euroa voitolla, kun viime vuonna vastaavaan aikaan se oli 1,6 miljoonaa euroa tappiollinen.

Liikevaihto kasvoi 81,8 miljoonaan vuodentakaisesta 78,9 miljoonasta.

Liikevoittoa kertyi 2,1 miljoonaa euroa vuodentakaisen 1,4 miljoonan euron tappion jälkeen. Osakekohtainen tulos oli 0,17 euroa, kun vertailukaudella se oli saman verran miinuksella.

Korkeelan mukaan Constin liiketoiminnan kannattavuus kehittyi kolmannella neljänneksellä pääosin positiivisesti.

”Vaikka jo lopetetun Asuntokorjausyksikön vanhoilla projekteilla oli edelleen negatiivista vaikutusta tulokseemme, vaikutus jäi odotetusti alkuvuotta selkeästi pienemmäksi”, Korkeela sanoo.

Constin tilauskanta supistui 8,3 prosenttia 206,4 miljoonaan euroon. Uusia tilauksia yhtiölle kertyi 37,0 miljoonaa euroa eli 5,7 prosenttia vertailukautta vähemmän.

”Uusien tilausten ja tilauskannan kehityksessä heijastuu edellisvuonna konserninlaajuisesti käyttöönotettu valikoivampi ja tiukempi tarjoustoiminta sekä käynnissä olevien suurten peruskorjaushankkeiden sitomat resurssit”, Korkeela sanoo.

Yhtiö arvioi edelleen, että koko vuoden liiketulos paranee viime vuoteen verrattuna. Viime vuonna liiketulos oli 2,1 miljoonaa euroa tappiollinen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Constin liikevaihto ja tulos kasvoivat”

Vastaa