Kokeile kuukausi maksutta

Kalasatamaan nousevan talon piti tuoda kohtuuhintaisia asuntoja kanta­kaupunkiin – Nyt rakennus­yhtiö Lehto purki kaikki asiakkaiden varaukset

Rakennusyhtiö Lehto kertoi keskiviikkona asunto-osakeyhtiö Edisonista asunnon varanneille asiakkailleen, että heidän varauksensa on purkautunut.

Edison on toinen Lehdon keväällä julkistamista Helsingin Kalasataman ”kohtuuhintaisista” asuntohankkeista. Toinen samaan osoitteeseen nouseva hanke on nimeltään Newton. Molemmat varattiin käytännössä loppuun pikavauhdilla ennakkomarkkinoinnin alettua.

”Suunnitelmamme As. Oy Helsingin Edisonin rakentamisesta ovat muuttuneet ja siitä syystä olemme nyt keskeyttäneet kohteen ennakkomarkkinoinnin. Näin ollen asuntovarauksesi As. Oy Helsingin Edisonissa raukeaa”, Lehto kertoi asiakkailleen sähköpostissa keskiviikkona.

Viestin mukaan Newtonin ennakkomarkkinointi jatkuu ja myynti alkaa suunnitellusti vuoden 2020 alussa.

Lehdon myyntijohtaja Petri Kuutti sanoo, että hän ei voi kertoa kohteeseen tehdystä muutoksesta vielä tarkemmin.

”Kohde tullaan rakentamaan suunnitellusti, ja odotamme siihen rakennuslupaa. Varaukset tällä hetkellä peruttiin.”

Yksi varausten perumista selittävä muutos voisi olla se, että Lehto olisi myymässä Edisonin asunnot kokonaiskauppana jollekin sijoittajalle. Ratkaisu voisi tuoda nopeita euroja Lehdon kassaan, jota heikosti sujunut alkuvuosi koetteli.

Lehto antoi tulosvaroitukset toukokuussa ja elokuussa. Syyskuussa se käynnisti isot yt-neuvottelut kannattavuutensa parantamiseksi. Yhtiön liiketoiminta on sujunut heikosti muun muassa kannattamattomien korjausrakennushankkeiden takia.

Lehdon osakekurssi on viime viikkoina liikkunut runsaassa kahdessa eurossa. Vielä vuodenvaihteessa osake liikkui neljän ja viiden euron välissä ja vuoden 2018 alussa yli 12 eurossa.

Lehto tiedotti huhtikuussa Edisonin ja Newtonin rakentamisesta kertomalla, että ne tarjoavat reilusti alueen hintoja edullisempia asuntoja. Kesäkuussa Lehto tiedotti, että asuntojen varausaste nousi yli 90 prosenttiin yhdessä vuorokaudessa.

”Työpajankatu 6:n kohteet herättivät kiinnostuksen erityisesti, koska mahdollistamme kohtuuhintaisen asumisen kantakaupungissa, hyvällä sijainnilla”, kertoi hankepäällikkö Jussi Rantanen kesäkuussa tiedotteessa.

Edisonin ja Newtonin rakentamisessa käytetään Lehdon konseptia, jossa rakennuksen moduulit kootaan valmiiksi tehdasolosuhteilla. Konsepti mahdollistaa Lehdon mukaan aikataulun ja budjetin pitämisen muita rakennushankkeita paremmin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Kalasatamaan nousevan talon piti tuoda kohtuuhintaisia asuntoja kanta­kaupunkiin – Nyt rakennus­yhtiö Lehto purki kaikki asiakkaiden varaukset”

  1. Lehto saanut kaupungilta tontin, luvaten tehdä sinne kohtuuhintaisia asuntoja?

  2. Luulisi, että kaupingin juristiarmeija osaa tehdä sopimuksen, että tontti palautuu kaupungille

  3. Onko aatteen edustajia päässyt jo kaupungin organisaatioonkin, vai miten tämä on mahdollista.

    1. Taitaa olla enemmän kyse lahkolaisuudesta kuin aatteesta 😉

  4. Karmeita tontteja rakentaa koko tuo vesijättömaa tienoo. Kreate tais tehdä vuoden K-kampuksen pohjia ja muita Haahtelalle Redin naapurissa.
    Eikä tilaa oikeastaan yhtään tontin ympärillä, siinähän sitten rakennat, varastoit ja kuljetat. Saastemaita voi olla vaikka kuinka paljon noilla alueilla. Katsellaan tulevaisuudessa, mitä kaikkea korjattavaa seudulla saattaa tulla. Pahimmassa tapauksessa tekijälle ei jää tuosta kohteesta juuri mitään tulosta, sitä tässä on saatettu vaikka jo ennakoida. Tällaisen kohteen osoitteen kun tarjoaa jollekin saksalaiselle sijoitusyhtiölle, voi sieltä saada jatkossa jotakin uuttakin kohdetta tehtäväksi. Eikä sen niin priimaa tarvi olla kun se menee vuokralle.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat