Lehto rakentaa isot kerrostalokohteet Helsinkiin

Rakennusyhtiö Lehto aloittaa tänä kesänä kahden uuden asuntokohteen rakennustyöt Helsingin Kalasatamassa.

Uudet asunto-osakeyhtiöt Edison ja Newton nousevat Kalasatamaan osoitteeseen Työpajankatu 6. Kaikkiaan 232 asunnon kerrostalot sisältävät erikokoisia asuntoja aina yksiöistä perheasuntoihin.

Rakentamisessa käytetään Lehdon Nero-konseptia. Siinä esimerkiksi kylpyhuoneet ja keittiöt tulevat työmaalle valmiina moduuleina ja ne asennetaan katon kautta runkoon.

”Keittiö- ja kylpyhuonemoduulit lasketaan valmiina asuntoon heti, kun runko on valmis. Parin viikon kuluessa rakennuksen vaippa on ummessa ja lämmöt päällä. Työmaalta jäävät lähes kaikki keittiöiden ja kylpyhuoneiden rakentamiseen liittyvät työvaiheet pois, mikä säästää paljon aikaa”, kohteesta vastaava työpäällikkö Markus Pulkkinen sanoo tiedotteessa.

Yhtiön mukaan konseptilla rakennetut talot valmistuvat Kalasatamaan useita kuukausia keskimääräistä ripeämmin. Kohteiden arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2021. Työmaalla on parhaillaan käynnissä purkutyöt, ja rakentaminen alkaa mahdollisimman pian ennakkomarkkinoinnin jälkeen.

Lehdon mukaan hyvä suunnittelu ja oma moduulituotanto laskevat kohteiden hintaa. Yhtiö mainostaa, että Newton- ja Edison-taloista tulee Kalasataman alueen edullisimmat uudiskohteet ja että asuntojen hinnat ovat koosta riippuen 10–15 prosenttia alueen hintoja matalammat.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Lehto rakentaa isot kerrostalokohteet Helsinkiin”

  1. Elementtikylpyhuoneita on asuinrakentamisessa käytetty jo 50 vuotta. Kaikki meni hyvin Parman elementeillä kunnes niitä piti lvi-saneerauksen yhteydessä uusia. Miten tämä on otettu huomioon ja miten vastiu ja hyväksyttämiset työmaan ja talotehtaan välilöä tällä kertaa on hoidettu? Onko otettu opiksi?

  2. Nämä rakentamisen ”uutiset” ovat nykyään mainoksia. RL:n luulisi ottavan rahat pois – ottaako?

Jätä kommentti