Kokeile kuukausi maksutta

YIT:n insinöörit innostuivat aluekehityksestä – ”Perinteinen kaavoita-suunnittele-rakenna-malli on tiensä päässä”

Jospa suunniteltaisiin korttelin sijasta uusiksi koko kaupunginosa ja mietittäisiin asumisen ohella myös sen elinkeinorakennetta pidemmällä aikajänteellä?

Juha Kostiainen (oik. ) ja YIT:n kaupunkikehittäjien tiimi palaverissa. (Kuva: Jussi Helttunen)

Kyseisen idean konkretisointi alkoi muutama vuosi sitten hautua tosissaan YIT:n kaupunkikehityksestä vastaavan johtajan Juha Kostiaisen mielessä. Aikansa asiaa pähkäiltyään hän jakoi ajatuksiaan yhtiön muiden liiketoimintayksiköiden kanssa ja sai niille nopeasti vihreää valoa.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “YIT:n insinöörit innostuivat aluekehityksestä – ”Perinteinen kaavoita-suunnittele-rakenna-malli on tiensä päässä””

  1. Ja samaan aikaan Vantaan Aviapolis menestyy, eikä uusista vuokralaisista ole puutetta. Ja niin myös PK-seudun automarketit, kun taas näiden uuden ja uljaan vihreän elämäntavan esilaulajien hehkuttama Redi kumisee tyhjyyttään. Eli mikä lieneekään se muuntelematon totuus?

    Mutta tietenkin aluekehitystä saa, ja pitää, tehdä. Ongelmaksi asia tulisi siinä vaiheessa, jos joku YIT:n kaltainen yritystaho alkaisi painostamaan virkamiehiä muuttamaan yksityisomisteisella maapohjalla olevan alueen asemakaavaa käyttötarkoitukseltaan tai luonteeltaan täysin toisenlaiseksi. Siinä kun näet alettaisiin pahimmillaan pissimään jo perustuslain turvaaman omaisuuden suojankin päälle.

    Mutta tuskinpa toisaalta tuollaiseen rupeaisivat. Tuulettimeen iskeytyvän ruskean aineen määrä nimittäin olisi valtava.

Viimeisimmät näkökulmat