Kokeile kuukausi maksutta

Lähteet: ThyssenKrupp karsinut hissien ostajaehdokkaita

Saksalainen teräsjätti ThyssenKrupp on supistanut hissiliiketoimintansa mahdollisten ostajaehdokkaiden määrää, kertovat uutistoimisto Bloombergin nimettöminä pysyttelevät lähteet.

Kuuntele juttu

Niiden mukaan tarjouskilpailusta ovat tipahtaneet aasialainen pääomasijoittaja HillHouse Capital sekä brasialialais-amerikkalainen sijoitusyhtiö 3G Capital. Nämä tosin saattavat yrittää vielä myöhemmin mukaan.

Tämän jälkeen hisseistä kilpailisivat sijoitusyhtiö Blackstonen ja Carlylen johtama sijoittajaryhmä sekä toinen, Adventin, Cinvenin ja Abu Dhabin sijoitusyhtiön johtama ryhmä. Kolmantena olisi sijoitusyhtiö Brookfieldin ja Temasekin ryhmä.

Teollisiin ostajiin luetaan suomalainen Kone yhteistyössä CVC Capitalin kanssa. Joissakin arvioissa on esiintynyt myös japanilainen Hitachi, toisten arvioiden mukaan se taas on jättäytynyt kisasta.

Ostajaehdokkaat itse ovat olleet haluttomia kommentoimaan tietoja. Seuraava tarjouskierros on tarkoitus pitää helmikuussa.

Tappiollista tulosta tekevä ThyssenKrupp tarvitsisi varoja terästuotantonsa uudelleenjärjestelyihin. Uutistoimisto Bloombergin mukaan hissiliiketoiminnasta saataisiin yli 15 miljardia euroa. Mahdollista on tosin edelleen, että hissiliiketoiminta myös listattaisiin itsenäisenä yhtiönä.

Thyssenin osakekurssi on halventunut vuoden sisällä noin neljänneksen, mikä antaa yhtiön markkina-arvoksi enää 7,5 miljardia euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lähteet: ThyssenKrupp karsinut hissien ostajaehdokkaita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat