Excelin Suomen mestari heitti YIT:ssä excelit sivuun ja ryhtyi kehittämään Big datalla johtamista – yli 300 projektin tiedot analysoitu työmaainsinööreille

Kun YIT:ssä otettiin analysoitavaksi kaikki Lemminkäisen ja YIT:n urakat ja haettiin eroja pärjäämisessä, ei exceleista ollut paljoa apua, huomasi exceleiden käytön Suomen mestari Mikko Kuusakoski. Tarvittiin paljon tehokkaampia keinoja datan hyödyntämiseksi.

Mikko Kuusakoski sanoo, että Aallon kiinteistötalouden paikkatieto-opinnoista oli iso hyöty, kun hän lähti johtamaan YIT:n data-analyysia. Projektit sisältävät valtavan määrän dataa, joka on jalostettava analysoitavaan muotoon.
Projektien läpinäkyvyyden parantaminen sekä datan hyödyntäminen niiden kehittämisen tukena ovat YIT:n data- ja analytiikkayksikön johtajan, kiinteistötalouden diplomi-insinööri Mikko Kuusakosken lempiaiheita.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Excelin Suomen mestari heitti YIT:ssä excelit sivuun ja ryhtyi kehittämään Big datalla johtamista – yli 300 projektin tiedot analysoitu työmaainsinööreille”

  1. Oikeilla jäljillä on, siirtyminen värikynistä, nuppineuloista ja lakanoista Exceliin on vienut monen pikkufirman konkkaan.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi