Kokeile kuukausi maksutta

Excelin Suomen mestari heitti YIT:ssä excelit sivuun ja ryhtyi kehittämään Big datalla johtamista – yli 300 projektin tiedot analysoitu työmaainsinööreille

Kun YIT:ssä otettiin analysoitavaksi kaikki Lemminkäisen ja YIT:n urakat ja haettiin eroja pärjäämisessä, ei exceleista ollut paljoa apua, huomasi exceleiden käytön Suomen mestari Mikko Kuusakoski. Tarvittiin paljon tehokkaampia keinoja datan hyödyntämiseksi.

Mikko Kuusakoski sanoo, että Aallon kiinteistötalouden paikkatieto-opinnoista oli iso hyöty, kun hän lähti johtamaan YIT:n data-analyysia. Projektit sisältävät valtavan määrän dataa, joka on jalostettava analysoitavaan muotoon.

Projektien läpinäkyvyyden parantaminen sekä datan hyödyntäminen niiden kehittämisen tukena ovat YIT:n data- ja analytiikkayksikön johtajan, kiinteistötalouden diplomi-insinööri Mikko Kuusakosken lempiaiheita.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Excelin Suomen mestari heitti YIT:ssä excelit sivuun ja ryhtyi kehittämään Big datalla johtamista – yli 300 projektin tiedot analysoitu työmaainsinööreille”

  1. Oikeilla jäljillä on, siirtyminen värikynistä, nuppineuloista ja lakanoista Exceliin on vienut monen pikkufirman konkkaan.

Viimeisimmät näkökulmat