Excelin Suomen mestari heitti YIT:ssä excelit sivuun ja ryhtyi kehittämään Big datalla johtamista – yli 300 projektin tiedot analysoitu työmaainsinööreille

Kun YIT:ssä otettiin analysoitavaksi kaikki Lemminkäisen ja YIT:n urakat ja haettiin eroja pärjäämisessä, ei exceleista ollut paljoa apua, huomasi exceleiden käytön Suomen mestari Mikko Kuusakoski. Tarvittiin paljon tehokkaampia keinoja datan hyödyntämiseksi.

Mikko Kuusakoski sanoo, että Aallon kiinteistötalouden paikkatieto-opinnoista oli iso hyöty, kun hän lähti johtamaan YIT:n data-analyysia. Projektit sisältävät valtavan määrän dataa, joka on jalostettava analysoitavaan muotoon.
Projektien läpinäkyvyyden parantaminen sekä datan hyödyntäminen niiden kehittämisen tukena ovat YIT:n data- ja analytiikkayksikön johtajan, kiinteistötalouden diplomi-insinööri Mikko Kuusakosken lempiaiheita.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Excelin Suomen mestari heitti YIT:ssä excelit sivuun ja ryhtyi kehittämään Big datalla johtamista – yli 300 projektin tiedot analysoitu työmaainsinööreille”

  1. Oikeilla jäljillä on, siirtyminen värikynistä, nuppineuloista ja lakanoista Exceliin on vienut monen pikkufirman konkkaan.

Vastaa