YIT nosti hintojaan urakoinnissa: ”Varataan sakot sisään tarjoukseen”

YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskankaan mukaan urakoinnissa tärkeämpää on välttää huonot työt kuin saada hyviä töitä.

YIT:n uusien infraurakoiden keskimarginaalit ovat nousseet selvästi tänä vuonna. Kuvassa rakennetaan Espoon Blominmäen jätevedenpuhdistamoa. Kuva: YIT
YIT on käytännössä nostanut hintojaan urakoinnissa. Muutos tehtiin viime vuoden kesällä, jolloin yhdistyneiden YIT:n ja Lemminkäisen tarjouskäytännöt yhtenäistettiin uudessa YIT:ssä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “YIT nosti hintojaan urakoinnissa: ”Varataan sakot sisään tarjoukseen””

  1. YSEn sakkopykälää käytetään vain, jos myöhästyminen ei ole ollut tahallista. Jos sakot on laskettu mukaan kustannuslaskelmaan niin vaihdetaankin vahingonkorvausten puolelle.

    1. YSE18§ Viivästyssakko
      Tilaajalla ei ole oikeutta muuhun korvaukseen (kuin sakkoon), ellei urakoitsija ole menetellyt tahallisesti tai törkeän tuottamuksellisesti.

      Jos urakoitsija on varannut rahat sakkoihin jo tarjousvaiheessa, on helppo todeta, ettei urakoitsija ole halunnut varautua kalliimpiin toimenpiteisiin myöhästymisen estämiseksi, vaan on valinnut myöhästyä tarkoituksellisesti.

  2. Milläs tämän konsultti osoittaa että rahat on vrattu sakkoihin? Kaikkihan tietävät että tämä tulee kyseeseen erityisesti PJU urakoinnissa jossa ehtoja on niin että yse ei oikeastaan edes anna suuntaa sopimukselle..

Vastaa