Kokeile kuukausi maksutta

Rajuja toimia SRV:ssä: myy omistuksensa kauppakeskus Redistä ja valtaosan sekä Tampereen kansihankkeesta että Ranta-Tampellan asuntohankkeesta

Rakennusyhtiö SRV myy omistuksensa kauppakeskus Redistä ja vähentää omistuksiaan Tampereen Kansi ja Areena -hankkeesta.

SRV yrittää tervehdyttää talouttaan Saku Sipolan johdolla.

Samalla SRV alkaa vahvistaa omaa pääomaa sekä sopii muutoksia luottolimiittiinsä.

Myös Kokkiloidern omistama Pontos panostaa SRV:hen. Lue muutosta koskeva juttu tästä: Kokkiloiden Pontoskin panostaa SRV:hen: ”Yhtiö aloittaa sen historiassa uuden vaiheen”, Ilpo Kokkila sanoo

SRV myy 40 prosentin Redi-omistuksensa muille rakennuskohteen sijoittajille, joita ovat eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Pohjola Vakuutus oy, OP-Henkivakuutus oy ja LähiTapiola-ryhmä.

SRV saa osuudestaan nyt noin 8,5 miljoonaa euroa, ja lisäksi SRV saa yhteensä noin 12,6 miljoonan euron suorituksen Rediltä olevista saatavistaan. Lopullinen kauppahinta määräytyy myöhemmin, kun muut sijoittajat myyvät osuutensa kauppakeskuksesta.

Lisäkauppahinta on enintään 50 miljoonaa euroa, josta SRV kirjaa tässä vaiheessa 13,5 miljoonaa euroa.

Kauppa on tarkoitus saattaa loppuun helmikuun aikana.

SRV kirjaa kauppakeskus Redin myynnistä 71,4 miljoonan euron arvonalennuksen vuoden 2019 konsernitilinpäätökseen.

Myös Tampereella kauppoja

SRV on päättänyt myös kahdesta erillisestä kaupasta liittyen Tampereen Kansi ja Areena -hankkeeseen.

Se myy kolme neljäsosaa SRV:n omistamista Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen osakkeista ja yhtiöosuuksista noin 19,3 miljoonan euron kauppahinnalla.

SRV myy lisäksi Ranta-Tampella-asuntohankkeesta viisi kuudesosaa 4,0 miljoonalla eurolla.

Yhtiön mukaan Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen ja Ranta-Tampella-asuntohankkeen kaupoilla ei ole SRV:lle tulosvaikutusta.

Kauppojen jälkeen SRV-konsernille jää noin 8,33 prosentin omistusosuus Tampereen Kansi ja Areena -hankkeesta.

Osakeanteja velkakirjojen haltijoille

SRV aikoo myös järjestää kaksi osakeantia, joiden yhteenlaskettu koko olisi enintään noin 141 miljoonaa euroa.

Ensimmäisessä osakeannissa tarjottaisiin uusia osakkeita suunnatulla osakeannilla SRV:n hybridijoukkovelkakirjojen haltijoille hybridijoukkovelkakirjojen muuntamiseksi osakkeiksi.

Tavoitellun osakeannin koko vastaisi hybridijoukkovelkakirjojen pääoman ja kertyneiden korkojen määrää ja olisi arviolta noin 91 miljoonaa euroa.

Toinen osakeanti olisi ensimmäisen osakeannin jälkeen toteutettava enintään 50 miljoonan euron merkintäetuoikeusanti.

SRV on tehnyt jo pitkään tappiota. Yhtiö tiedotti lokakuun lopulla aloittavansa tervehdyttämisohjelman, jonka yhteydessä yhtiö käynnisti yhteistoimintaneuvottelut.

Nyt tehdyt toimenpiteet ovat osa tervehdyttämisohjelmaa, jonka tavoitteena on saada tämän vuoden operatiivinen liikevoitto ja kassavirta positiiviseksi sekä palauttaa vuoden 2021 liikevoitto vuoden 2017 tasolle.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Rajuja toimia SRV:ssä: myy omistuksensa kauppakeskus Redistä ja valtaosan sekä Tampereen kansihankkeesta että Ranta-Tampellan asuntohankkeesta”

  1. Sipola pääsee rakentamaan yhtiötä vahvalta taloudelliseslta pohjalta, jonka Ojala jätti perinnöksi. Ei hallituskaan nyt ihan puhtailla voi mennä, kun tuohon jamaan on anettu yhtiö johtaa.

  2. Kyllä yhtiössä on jotain pahasti pielessä kun sillä on varaa palkata etsiviä kyttäämään työntekijöiden vapaa-aikaa ja koteja. Tämän puljun johtoportaan ahneus ei tunne rajoja.. se on tämän firman ketkuiluissa nähty monella saralla.

    1. Onkohan tälle väitteelle jotain lähdettä vai onko ihan vaan sormet vaan syyhynneet, että pääsee jotain ilkeää kirjoittamaan internettiin?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat