YIT:n asuntokauppa kävi kuumana, suurin osa asunnoista on myyty viime aikoina kuluttajille

YIT myi Suomessa viime vuonna yli 40 prosenttia enemmän asuntoja kuin vuonna 2018.

YIT myi viime vuonna enemmän asuntoja Suomessa kuin vuonna 2018. Kuvassa YIT:n rakennustyömaa Kivistössä.

Yhtiön mukaan näkymät tälle vuodelle ovat edelleen hyvät. Uudet asunnot kiinnostavat sekä sijoittajia että kuluttajia.

YIT:n vuoden 2019 viimeinen neljännes oli konsernin kaikkien aikojen paras. Toimitusjohtaja Kari Kauniskangas arvioi, että vahva tilauskanta ja vakaa kysyntä tukevat yhtiön kannattavuutta myös vuonna 2020.

YIT:n koko vuoden liikevaihto kasvoi viime vuonna 3 391,5 miljoonaan euroon, joka on 6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

YIT:n rakentamat asunnot menivät viime vuonna hyvin kaupaksi niin kuluttajille kuin sijoittajillekin. Loppuvuotta kohden kuluttajamyynti vahvistui selvästi. Vielä tammi-kesäkuussa selvästi suurempi osa YIT:n asunnoista myytiin sijoittajille, mutta kolmannesta kvartaalista lähtien suurin osa asunnoista on mennyt kuluttaja-asiakkaille.

Loka-joulukuussa YIT myi Suomessa kuluttajille yhteensä 728 asuntoa, mikä on 56 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kaiken kaikkiaan yhtiö myi viime vuonna yli 40 prosenttia enemmän asuntoja Suomessa kuin vuonna 2018.

Kauniskangas kertoi yhtiön tulosinfossa, että näkymät myös alkaneelle vuodelle ovat myönteiset. Vaikka asuntoja valmistuu viime vuotta vähemmän, Kauniskankaan mukaan sekä sijoittajat että kuluttajat ostavat asuntoja edelleen aktiivisesti.

”Olemme itse asiassa olleet yllättyneitä, miten hyvin asuntoja myydään suoraan kuluttajille”, Kauniskangas sanoo.

Toimitusjohtaja uskoo, että taustalla vaikuttaa paitsi kuluttajien luottamus yleisesti, myös kuluttajien luottamus YIT:n asuntoihin.

”Meillä on vahva brändi. Olemme vakavarainen yhtiö ja meidän taseemme on vahva”, Kauniskangas sanoo.

YIT on rakentanut uusia asuntoja hyville paikoilla hyvien liikenneyhteyksien äärelle. Kauniskangas huomauttaa, että tällaisilla alueilla asuntojen kysyntä on hyvää.

Yhtiö ei odota muutosta kuluttajakysyntään eikä institutionaalisten tai yksityisten sijoittajien kysyntään tänä vuonna. Sitä vastoin se arvioi, että asuntojen hintakehitys ja kysynnän eriytyminen kasvukeskusten ja muun Suomen välillä jatkuu.

”Sijainnin ja hintatason merkitys on edelleen keskeinen”, yhtiö arvioi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n asuntokauppa kävi kuumana, suurin osa asunnoista on myyty viime aikoina kuluttajille”

Vastaa