Ilpo Kokkila jättää SRV:n hallituksen – aikoo olla jatkossa ”aktiivinen omistaja”

Hallituksen nykyinen puheenjohtaja ja yhtiön suuromistaja Ilpo Kokkila on väistymässä puheenjohtajan tehtävästä kevään yhtiökokouksessa.

Ilpo Kokkila väistyy perustamansa SRV:n hallituksesta. (Kuva: Liisa Takala)

Rakennuskonserni SRV:n uudeksi puheenjohtajaksi on ehdolla Pohjola Vakuutuksen ja Vapon entinen toimitusjohtaja, nykyään Carunan toimitusjohtajana toimiva Tomi Yli-Kyyny. Yli-Kyyny on toiminut SRV:n hallituksessa vuodesta 2019.

SRV:n hallituksen HR- ja nimitysvaliokunta ehdottaa, että hallitukseen valitaan uudelleen sen nykyiset jäsenet Minna Alitalo, Olli-Pekka Kallasvuo, Timo Kokkila ja Tomi Yli-Kyyny ja että uusina jäseninä hallitukseen valitaan muun muassa Destian ja YIT:n entinen toimitusjohtaja Hannu Leinonen sekä yritysjohdon valmentaja, aiemmin Koneella johtajana työskennellyt Heikki Leppänen.

Kokkila taustoittaa puheenjohtajan vaihdosta lähettämässään tiedotteessa.

”Syksy on ollut SRV:ssä merkittävien uudistusten aikaa. Niiden perustana on ollut SRV:n vahva perusorganisaatio ja terve työkanta. Redi-projektin tappiot on paikattu ja talous palaa normaaliin tasoon. Yhtiön ylin johto on uudistunut ja Saku Sipola on aloittanut toimitusjohtajana todella tarmokkaasti”, Kokkila kirjoittaa.

Hänen mukaansa nyt on oikea hetki myös hallituksen uudistumiselle ja puheenjohtajan vaihdokselle. Omaa tulevaisuuttaan Kokkila kuvaa sanoilla ”aktiivinen omistaja”.

Hän on toiminut SRV:n hallituksen puheenjohtajana vuodesta 1987 lähtien.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Ilpo Kokkila jättää SRV:n hallituksen – aikoo olla jatkossa ”aktiivinen omistaja””

 1. Yleensä vain pienissä yrityksissä on riippakivenä yliaktiivinen omistaja/ pomo. Siitä ei hyvä heilu, ei isoissa eikä pienissä yrityksissä

 2. Näin siis on toimittu.

  Musiikkitalo

  Musiikkitalo on vuoden paras rakennustyömaa, Tekniikkatalous:

  2.12.2010 – SRV:n Musiikkitalon työmaa on valittu tämän vuoden Suomen parhaaksi rakennustyömaaksi Rakennuslehden järjestämässä kilpailussa.

  SRV Viitosten Helsingin musiikkitalon urakkaa koskevan tarjouksen putoaminen 124 miljoonasta 90 miljoonaan ihmetyttää rakennuttajapiirejä.

  Helsingin Musiikkitalo valmistui vuonna 2011. Sen arvioitiin alun perin maksavan 140 miljoonaa euroa, mutta lopullinen hintalappu oli 166 miljoonaa – lisäksi päälle tuli vielä hintaa kalusteista ja varusteista 23 miljoonan euron verran. Rakennusprojektin toteuttaneen SRV:n mukaan haasteita oli.

  1. Pikkuisen erilainen talo siihen tuli kuin mistä tarjousvaiheessa oli kyse:)

Vastaa