Hemsö rakennuttaa Joensuuhun uuden konservatorion

Uusi konservatorio kattaa 250-paikkaisen musiikkisalin, sadan muusikon harjoitussalin sekä uudet opetustilat.

 

Joensuuhun rakennetaan uusi konservatorio. Kuva: AIHIO Arkkitehdit

Joensuun konservatorio muuttaa Itä-Suomen yliopiston Carelia-talon viereen nousevaan kiinteistöön. Hemsö rakennuttaa konservatoriolle uudet tilat, jotka valmistuvat jo loppuvuodesta 2021. Rakentaminen alkaa toukokuussa.

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoittaja Hemsö on solminut vuokrasopimuksen Joensuun kaupungin kanssa uudesta konservatoriosta. Sopimuksen pituus on 20 vuotta. Joensuun konservatorion toiminta siirtyy kaupungin vuokraamiin uusiin tiloihin ensi vuoden lopulla.

Hemsöllä on aiempaa kokemusta vaativista musiikin opetus- ja esitystilojen toteuttamisesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, jonka peruskorjaus valmistui syksyllä 2019.

Uuteen konservatorioon 250-paikkainen konserttisali

Joensuun uusi, 3 700-neliöinen konservatorio kattaa 250-paikkaisen musiikkisalin sekä sadan muusikon harjoitussalin. Salien lisäksi konservatorioon tulevat uudet opetustilat, jotka sijoittuvat kiinteistön toiseen ja kolmanteen kerrokseen.

”Olen ollut yli kymmenen vuotta Joensuun kaupungilla mukana eri rooleissa selvittämässä, miten konservatorion tilaratkaisu voisi järjestyä. Ideoita on ollut matkan varrella lähemmäs kymmenen, konkreettisia selvitettyjä vaihtoehtoja useampi. Olen todella iloinen, että tämä kulttuurihanke kaupungissamme etenee”, kertoo Joensuun kehitysjohtajana aloittanut Janna Puumalainen.

Itä-Suomen yliopiston hallintojohtaja Tuomo Meriläisen mukaan konservatoriohanke tukee kampusvision tavoitteita ja elävöittää kampusta.

”Tuemme mielellämme erilaisten toimintojen ja palvelujen tuomista kampukselle. Esimerkiksi suunnitteilla oleva yhdyskäytävä konservatorion ja Carelian välillä avaa monia mahdollisuuksia yhteiskäytölle sekä erilaisten tapahtumien järjestämiselle”, Meriläinen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hemsö rakennuttaa Joensuuhun uuden konservatorion”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat