Kokeile kuukausi maksutta

Redin tornitalon asunnot ovat menneet huonosti kaupaksi – myymättä on lähes kaksi kolmasosaa

Helsingin Kalasatamaan rakennettavan toisen tornitalon, Redin Loiston asuntokauppa on ollut nihkeää.

Redin Majakka on valmis ja Loistoa rakennetaan parasta aikaa. Kuva: Jussi Helttunen

Asunnoista on myymättä lähes kaksi kolmasosaa, vaikka kohteen rakentamisen alkamisesta tulee kesällä jo puolitoista vuotta.

Kauppalehti uutisoi huhtikuun lopulla, että osa asukkaista arvostelee  Kalasataman Redin ensimmäisen tornitalon, Majakan, laatua. Samassa jutussa tornitaloja gryndaavan SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola kehui, että toisen tornitalon Loiston asunnot ovat menneet hyvin kaupaksi.

”Loiston asuntojen myyminen edistyi alkuvuonna oikein hyvin. Kauppoja on tehty myös huhtikuussa”, SRV:n Sipola totesi Kauppalehdessä.

Loiston asuntojen varaustilanne kuitenkin kertoo, että asunnot eivät ole menneet hyvin kaupaksi. SRV:n verrosivujen mukaan tornitalon yhteensä 249 asunnosta on myyty vain 86.

Asunnoista on vapaana 120. Yhdessä asunnossa on varaus, ja 42 asuntoa on varattu alustavasti.

Uuden asunnon varauksen voi peruuttaa ilman kuluja. SRV:n asunnoissa varausmaksu on 2000 euroa ja se palautetaan, ellei kauppoja tehdä.

Loiston rakentaminen aloitettiin vuosien 2018 ja 2019 vaihteessa. Kun yhtiö tiedotti helmikuussa 2019 Loiston asuntojen myynnin alkamisesta, varausasteeksi kerrottiin yli 50 prosenttia. Eli varausaste oli silloin reilusti isompi kuin mitä asunnoista on tehty kauppoja tähän mennessä.

Loiston asuntokauppa näyttää käyneen nihkeästi alusta saakka. Rakennuslehti kirjoitti asiasta vajaa vuosi sitten 19.6.2019. Silloin asunnoista oli myyty yhtiön verkkosivujen mukaan vain 32 (13 prosenttia asunnoista). Lisäksi 17 asunnosta oli kirjallinen varaus ja alustava, suullinen varaus oli 42 asunnosta.

Kun asuntoja on myyty nyt 86, on viime kesäkuun jälkeen myyty 54 asuntoa. Se ei ole paljon 11 kuukaudessa.

Loisto valmistuu syksyllä 2021.

Kalasataman ensimmäisessä tornitalossa Redin Majakassa on myymättä seitsemän asuntoa. Lukumäärä on sama kuin viime kesäkuussa. Alustava varaus on kahdessa asunnossa.

Neliöhinta lähes 15000 euroa

Luonnollisesti Loiston asuntojen korkeat hinnat vakuttavat asuntokaupan nihkeyteen. Kuuden kerros on alin, mistä asuntoja on myynnissä. Sieltä 67,5 neliön kolmion neliöhinta on reilut 7500 euroa.

10.kerroksen 50,5 nliön huoneistossa neliöhinta on 8245 euroa.

Mutta eikö tornitalossa pitäisi asua ylhäällä? 32. kerroksen 62 neliön asunto maksaa 927677 euroa. Neliötä kohti se tekee 14962 euroa.

SRV aikoo rakentaa Kalasatamaan yhteensä kahdeksan tornitaloa. Viime maaliskuussa tiedotettiin, että SRV myi Kalasataman kolmannen tornitalon Kojamolle vuokra-asunnoiksi.

Kauppa kertonee SRV:n talousvaikeuksien lisäksi myös asuntokaupan nihkeydestä tornitaloissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 9 kertaa

9 vastausta artikkeliin “Redin tornitalon asunnot ovat menneet huonosti kaupaksi – myymättä on lähes kaksi kolmasosaa”

 1. ”Kojamolle vuokra-asunnoiksi”

  Että näin yläluokkaista vihreiden nuorten menestyjien ja muiden Elon Musk-bändäreiden urbanismia sitten tällä kertaa 😀

  1. Reiska ja pertsa sossun maksamaan tukikämppään luukuttaa roinaa metron viereen. Siinä on töölön porvarit ihmeissään, että mihin ne suutrströmminsilakka tehtaan perintörahat tulikaan kiinnitettyä. Hei me tienataan terveisin veronmaksaja!

 2. Ylimmän kerroksen asunnot ovat huonoimmat siinä suhteessa, että niihin ei pääse suoraan hissillä. Ja talon terassi on suoraan näiden asuntojen ikkunoiden alla. Miten arkkitehti ja SRV ajatteli myydä suurimmat ja kalleimmat asunnot siten että ne ovat huonommin saavutettavissa kuin halvemmat alhaalla ja vielä niin että porukka on ikkunan takana saunakaljalla napa paljaana? Yleensä hinta on matalampi siellä missä asunnon laatu on huonompi, eikä toisin päin. Tornit ovat vielä paksuuteensa nähden suhteettoman matalia ja näin kömpelön näköisiä paksukaisia, ja ei se julkisivumateriaalikaan ole mikään laadukkain. MIten Suomessa tehdään kalliilla näin halvan näköistä?

 3. Olisko aika pudottaa hintoja, niin ettei keskinkertaisesta pienistä neliöistä pyydettäisi luksushuvilan hintoja.

 4. Eipä tuohon ikinä niitä kahdeksaa tornia nouse. Kolme taitaa tulla ja viimeiseen tuleekin sitten sen verran kivaa värinää, että naapuritolpan kaksion kymppitonnilla neliö ostaneen voi alkaa hieman puntti tutista. Meinaan vaan, että tuosta kun vuokraa kolmion, jonka laskennallinen myyntineliöhinta on 14k€, niin sitä vuokraa ei pysty maksamaan kuin KELA Goldilla.

  1. Mutta hei mul on oikeus asua Helsingissä vaikka olisinkin ollut tukipummi viimeset 10 vuotta. Voi olla, että tarvitsen myös autopaikan parkkihallista ja 7 paikkaisen tila-auton kuljettamaan katrasta jonka olen pyöräyttänyt joutessani.

   1. Niinpä. Ja vaikka töppäilisit mitä, ei syy koskaan ole sinun, vaan nk. systeemin ja historiallisen imperialismin, johtuen vallitsevasta poliittisen korrektiuden aiheuttamasta yleisestä idiotismista.

 5. ”Kun asuntoja on myyty nyt (25.5.20) 86, on viime kesäkuun jälkeen myyty 54 asuntoa. Se ei ole paljon 11 kuukaudessa.”
  Ei monella ole laittaa satojatuhansia pöytään, tai järjestää rahoitusta, 2 vuotta ennen kun pääsee muuttamaan. On luonnollista että asuntoja myydään paremmin lähempänä valmistumis ajankohtaa.
  Tällä hetkellä (20.4.21) tilanne; 190 asuntoa on myyty, 59 jälljellä olevasta 38 on varattuna, vain 21 on vapaana! Ei mikään huono tilanne kaikista negatiivisista kirjoituksista, kuten ylläoleva, huolimatta.

 6. Ihan mukavastihan kauppa käynyt. Loisto juuri valmistunut ja 4/249 asuntoa myymättä ja nekin alustavasti varattu, tiedoksi toimittaja Kortelaiselle!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat