Lähipalvelukeskus Hertsin viherkatto on kuin palapeli – ”Kyseessä ei ole peruspiha”

Viherrakentajat nousevat yhä useammin katoille. Lähipalvelukeskus Hertsin pihakannelle Helsinkiin on valmistumassa viherkatto, jonka rakentaminen on vaatinut poikkeuksellista tarkkuutta.

Ylemmistä kerroksista avautuu näkymä Kalasatamaan päin. Viherkaton erilaisten ladontatyyppien ja kivilaatujen sommittelussa on vaadittu tarkkuutta, mutta ne elävöittävät maisemaa. Kuva: Jussi Helttunen
Hertsin viherkattotyömaa sijaitsee Prisman päällä Helsingin Herttoniemessä, vanhalla teollisuusalueella ja Itäväylän kupeessa. Alueelta on purettu paljon taloja uusien palvelurakennusten ja asuinkerrostalojen tieltä. Entinen Suomen Silkkikutomo on kuitenkin vielä paikallaan, ja sen tiloissa on pidetty työmaatoimistoa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lähipalvelukeskus Hertsin viherkatto on kuin palapeli – ”Kyseessä ei ole peruspiha””