Kokeile kuukausi maksutta

Rinta-Joupit nurkkaavat Helsinkiä pala palalta – nyt ostettiin kivitalo Ratakadulta

Viimeksi meni Uunisaari, nyt vuorossa on hulppea arvokiinteistö Punavuoressa.

Ratakatu 3:n tontilla sijaitsee arkkitehti Selim A. Lindqvistin ja rakennusmestari Elia Heikelin 1800-luvulla suunnittelema arvorakennus. Kuva: Kimmo Penttinen

Helsingin Punavuoressa Ratakatu 3:ssa sijaitseva tyhjillään seisova entinen toimistotalo aiotaan muuttaa asunnoiksi.

Taustalla on vuonna 2017 ratkennut tarjouskilpailu, jossa Mikju oy osti rakennuksen valtion Senaatti-kiinteistöiltä. Mikjun toimitusjohtaja Mikko Rinta-Jouppi kuuluu autokaupasta tunnettuun eteläpohjalaiseen Rinta-Joupin yrittäjäsukuun.

Ratakatu 3 on arvokohde, sillä tontilla sijaitsee arkkitehti Selim A. Lindqvistin ja rakennusmestari Elia Heikelin vuosina 1888–1890 suunnittelema uusrenessanssityylinen, kolmesta eri osasta muodostuva rakennus.

Lindqvist on suunnitellut muun muassa Aleksanterinkatu 13:n rakennuksen, jossa sijaitsee tällä hetkellä pian ovensa sulkeva tavaratalo Aleksi 13. Heikel puolestaan on toinen Aleksanterinkatu 21:ssä sijaitsevan Tallbergin liikepalatsin suunnittelijoista.

Rakennuksen muuttamisesta asuinkäyttöön päättää lopullisesti Helsingin kaupunginvaltuusto.

Alimmat kerrokset toimisto- ja liiketiloiksi

Asuntoja tulisi viitesuunnitelman mukaan 41 ja kerrosneliöitä 4  490. Kellarikerroksen maantasossa olevat tilat osoitettaisiin liiketilaksi ja koko ensimmäinen kerros liike- tai toimistotilaksi.

Tällä hetkellä tontti on merkitty hallinto- ja virastorakennusten korttelialueeksi. Ratakatu 3 on toiminut viimeksi Työ- ja elinkeinoministeriön toimitilana, mutta nyt tilat ovat tyhjillään.

Rakennus on ollut alun perin asuinkäytössä. Se on muutettu toimistokäyttöön 1970-luvulla, ja vuodesta 1985 kiinteistö on ollut valtion omistuksessa.

Valtion Senaatti-kiinteistöt kertoi vuonna 2015, että rakennus oli myynnissä ja sille etsittiin ostajaa tarjouskilpailun avulla.

Tarjouskilpailun voitti Mikju ja kauppahinta oli 14 050 000 euroa. Senaatti-kiinteistöt myi kohteen Mikjulle ehdollisesti siten, että omistajuus siirtyy, kun asemakaava tulee voimaan.

Vastikään toinen Rinta-Joupin yrittäjäsuvun mies Jarmo Rinta-Jouppi oli mukana ostamassa Helsingin paraatipaikalla sijaitsevan Uunisaaren vuokraoikeuksia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rinta-Joupit nurkkaavat Helsinkiä pala palalta – nyt ostettiin kivitalo Ratakadulta”

  1. Autot ja asunnot ovat aina kuuluneet samaan ostoprosessiin. Loistavaa toimintaa, kun vielä löydätte urakoitsijan, joka osaa suunnittelun, toteutuksen, markkinoinnin ja myynnin samaan yhteensopivaan kohderyhmän odotuksia vastaavaan toimintaan !

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat