Kokeile kuukausi maksutta

SRV sai 38 miljoonan euron elinkaarihankkeen Helsingistä

SRV ja Helsingin kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin kielilukion uudisrakennuksen toteuttamisesta elinkaarimallilla Myllypuroon.

SRV sopi joulukuussa Helsingin kielilukion uudisrakennuksen toteuttamisesta elinkaarimallilla Myllypuroon. Kuva: Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit

Sopimuksen kokonaisarvo elinkaaripalvelut huomioiden on noin 38 miljoonaa euroa. SRV on vastuussa rakennettavan kiinteistön suunnittelusta, toteuttamisesta, ylläpidosta ja huollosta 20 vuoden ajan.

Nelikerroksisen rakennuksen laajuus on noin 8000 bruttoneliömetriä. Hankkeen suunnittelu käynnistyy heti ja rakentaminen käynnistyy maanrakennustöillä alkuvuodesta 2021. Kielilukio valmistuu keväällä 2023, ja oppilaat pääsevät uusiin tiloihin syyslukukaudelle 2023.

Myllypuron metroaseman viereen nykyisen huoltoaseman tontille toteutettavaan uudisrakennukseen tulee tilat noin 900 lukio-opiskelijalle. Uudisrakennus korvaa kielilukion vanhat tilat Itäkeskuksessa. Samassa rakennuksessa lukion kanssa tulee toimimaan iltaisin aikuislukio. Lisäksi rakennus sisältää vapaa-ajan ja liikuntatiloja kaupunkilaisten käyttöön.

Hyvien liikenneyhteyksien äärelle rakentuva uudisrakennus muodostaa kampusalueen Metropolian ammattikorkeakoulun ja rakenteilla olevan Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa.

Kielilukion suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa toteutetaan Hiilineutraali Helsinki 2035 -tavoitteita. Suunnitteluratkaisun valinnoissa on painotettu energiatehokkuustoimia ja paikallista, uusiutuvaa energiantuotantoa lämpöpumpulla ja aurinkopaneeleilla. Rakennukseen on tulossa hybridienergiantuotantoratkaisu, jossa yhdistetään kaukolämpöä ja ilma-vesilämpöpumpputekniikkaa.

Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit, joka on suunnitellut myös viereisen Metropolian ammattikorkeakoulun. Tiloja on suunniteltu yhdessä koulun henkilökunnan kanssa, ja myös jatkosuunnitteluun osallistetaan lukion henkilökuntaa ja opiskelijoita.

SRV toteuttaa parhaillaan elinkaarihankkeita myös Siuntiossa ja Kirkkonummella. 1100 oppilaan Jokirinteen oppimiskeskus valmistuu Kirkkonummelle tämän vuoden lopulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV sai 38 miljoonan euron elinkaarihankkeen Helsingistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat