Kokeile kuukausi maksutta

Kreate pohtii pörssilistausta – suunnitteilla 10 miljoonan euron osakeanti

Listautumisannin ankkurisijoittajiksi ovat tulossa Harjavalta oy sekä Timo ja Ritva Pekkarisen sijoitusyhtiö Tirinom oy.

Infarakentaja Kreate on tunnettu etenkin siltaprojekteista. Kuva Lauttasaaren siltatyömaalta Helsingistä.

Infrarakentaja Kreate aikoo listautua Nasdaq Helsingin pörssilistalle. Samalla se muuttaa nimensä Kreate Groupiksi ja aikoo järjestää noin 10 miljoonan euron listautumisannin, jonka tavoitteena on edistää yhtiön kasvustrategiaansa sekä tuoda taloudellista joustavuutta toiminnan kehittämiseen.

Listautumisannin odotetaan myös parantavan Kreaten tunnettuutta asiakkaiden, mahdollisten uusien työntekijöiden ja sijoittajien keskuudessa, mikä vahvistaisi Kreaten kilpailukykyä. Yhtiön tiedotteen mukaan anti mahdollistaisi Kreatelle pääsyn pääomamarkkinoille ja omistajapohjan laajentamisen, mikä lisäisi osakkeiden likviditeettiä. Osakkeita voisi käyttää tehokkaammin myös henkilöstön palkitsemisessa ja maksuvälineenä mahdollisissa yrityskaupoissa.

Listautumisannin ankkurisijoittajiksi ovat tulossa Harjavalta oy sekä Timo ja Ritva Pekkarisen sijoitusyhtiö Tirinom oy. Ne ovat  sitoutuneet merkitsemään osakkeita lopulliseen merkintähintaan mm. ehdolla, että Kreaten koko osakekannan arvostus on annista saatavien varojen jälkeen enintään 73 miljoonaa euroa. Mahdollisen listautumisannin jälkeen Harjavalta oy:n omistussiivu olisi 15,5 prosenttia ja Tirinomin 10,5 prosenttia.

Kreaten hallituksen puheenjohtajan Petri Rignellin mukaan yhtiö on kasvattanut viime vuodet liikevaihtoaan voimakkaasti ja pitänyt kannattavuutensa sekä pääoman tuoton hyvällä tasolla.

”Kiihtyvä kaupungistuminen lisää infrarakentamisen tarvetta ja vaikeuskerrointa. Uskon, että Kreaten laaja ja erikoistunut tarjoama sekä digitaalisten työkalujen hyödyntäminen tuovat yhtiölle kilpailuetua projekteissa, joissa vaaditaan monipuolista infrarakentamisen erityisosaamista. Tämä markkina tarjoaa Kreatelle useita kasvu- ja laajentumismahdollisuuksia. Suunniteltu listautuminen tarjoaisi uusille osakkeenomistajille mahdollisuuden päästä osaksi tätä kasvua ja kehitystä”, hän toteaa tiedotteessa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kreate pohtii pörssilistausta – suunnitteilla 10 miljoonan euron osakeanti”

Vastaa