Kokeile kuukausi maksutta

Kreaten Vikström: Listautumisella haetaan kasvua

Yhtiöllä on tavoitteena kasvattaa liikevaihtonsa 300 miljoonaan euroon vuoteen 2024 mennessä. Viime vuonna oltiin 235 miljoonassa eurossa.

Timo Vikström on luotsannut Kreaten kasvu-uralle. Seuraava askel on pörssilistaus.

Tänään listautumisaikeistaan ilmoittanut, infra-alaan erikoistunut rakennuskonserni Kreate aikoo kasvaa lähivuodet melkoista vauhtia.

Yhtiöllä on tavoitteena kasvattaa liikevaihtonsa 300 miljoonaan euroon vuoteen 2024 mennessä. Viime vuonna oltiin 235 miljoonassa eurossa.

”Tämä tarkoittaa vajaan 10 prosentin kasvua vuositasolla”, sanoi toimitusjohtaja Timo Vikström tiedotustilaisuudessa.

Kasvua haetaan muun muassa joukkoliikenneprojekteista, kuten ratarakentamisesta. Kreate on vahvoilla pohja- ja siltarakentamisessa.

Kreate muodostui kolmen yrityskaupan kautta kuusi vuotta sitten, kun Fin-Seula, Kesälahden Maansiirto ja Insinööritoimisto S Rantala yhdistyivät.

”Markkinoilla on ollut selkeä kysyntä keskisuurille, ketterille toimijoille”, sanoi Vikström.

Kreate on erikoistunut kohteisiin, joissa tarvitaan erikoisosaamista. Julkisuudessa tunnettuihin kohteisiin kuuluvat Helsingin Isoisänsilta Kalasatamasta Mustikkamaalle ja Tampereen vanhan tavara-aseman siirto.

Noin 50 metriä pitkän ja 23 metriä leveän, yli satavuotiaan aseman siirto tehtiin viime heinäkuussa, mikä vaati puolen vuoden valmistelutyöt.

”Siirto tehtiin sellaisella insinööritaidolla, jollaista kenelläkään muulla suomalaisella toimijalla ei olisi todennäköisesti ollut”, Vikström sanoi.

Ei vielä ajankohtaa

Tulevan listautumisannin ennakoidaan koostuvan osakemyynnistä, jossa Kreaten osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan, sekä noin 10 miljoonan euron osakeannista.

Kreaten pääomistaja on kotimainen pääomasijoittaja Intera Partners, joka aikoo myydä listautumisessa osakkeitaan, mutta pysyä myös jatkona suurena omistajana.

Vikströmin mukaan pörssin päälistalle listautumisella haetaan pääomia strategian toteuttamiseen, minkä lisäksi se tuo taloudellista joustavuutta.

”Listautuminen tuo meille paremman pääsyn pääomamarkkinoille.”

Listautumisesta ei ole kuitenkaan vielä lopullista päätöstä eikä listautumisen aikataulu ole vielä tarkentunut.

Kannattavat projektit

Kreate on kasvanut viime vuodet nopeasti, osin myös yritysostoilla. Liikevaihdosta noin 40 prosenttia tulee yksityisiltä asiakkailta ja 60 prosenttia julkiselta sektorilta.

”Asiakkuuksia on satoja. Tottakai meillä tärkeää on myös julkinen puoli, joka jakautuu aika tarkkaan tasan kuntien ja valtion välillä”, Vikström sanoi.

Hänen mukaansa markkinoiden kasvu on ollut tasaista, mihin on hyvä nojautua.

”Ette löydä noista graafeista eurokriisiä taikka finanssikriisiä ettekä mitään muitakaan kriisejä.”

Yhtiöllä on satakunta projektia vuodessa, joista pienimmät liikkuvat muutaman sadantuhannen euron kokoluokassa. Suurimmat ovat noin viitisenkymmentä miljoonaa euroa.

Vikströmin mukaan Kreatella on äärimmäisin vähän tappiollisia projekteja, koska tarjousten suhteen ollaan valikoivia. Tämä on näkynyt hyvänä kannattavuutena, joka parempi kuin alalla keskimäärin.

Kreateen kuuluu myös pohjarakentamiseen erikoistunut KFS Finland, joka on Kreaten ja brittiläisen Keller Groupin osakkuusyritys.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kreaten Vikström: Listautumisella haetaan kasvua”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat