Kokeile kuukausi maksutta

Sivakka-johtaja Raimo Hätälä: Alle 30 neliön asuntoja ei Suomessa tarvita

Oululaisen Sivakka oy:n toimitusjohtaja Raimo Hätälä mielestään suomalainen asuntomarkkina ja samalla myös keskustelu kaipaa humaanimpaa ja asukaslähtöisempää otetta. Nyt äänessä ovat pääasiassa grynderit ja rahoittajat.

Sivakka oy:n toimitusjohtaja Raimo Sivakka ravisteli puheessaan alan asenteita Asuntomarkkinat 2021-webinaarissa.

”Nykyisestä hintojen noususta hyötyvät rakennusliikkeet, rahoittajat sekä asunnon- ja tontinomistajat. Kohtuuhintaista asumista kaipaavat vain vuokralaiset ja ensiasunnon ostajat”, Hätälä totesi Asuntomarkkinat 2021-webinaarissa .

Hän löi lisää löylyä kiukaalle toteamalla, ettei yksiöitä oikeasti kukaan halua. Käytännössä niihin joutuvatkin lähinnä vuokralaiset. Kaiken kukkuraksi yksiöt ovat pienentyneet jatkuvasti ja tarjolla on jopa 27 neliön kaksioita. Vielä 1960-70-luvuilla yksiöt olivat keskimäärin 30-neliöisiä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Sivakka-johtaja Raimo Hätälä: Alle 30 neliön asuntoja ei Suomessa tarvita”

  1. Raimon sukunimi on Hätälä, ei Sivakka. Yhtiö on Sivakka Oy.

Viimeisimmät näkökulmat