Kokeile kuukausi maksutta

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen Asuntomarkkinoiden avauksessa: Asunnottomuus historiaan vuoteen 2027 mennessä

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen mukaan asunnottomuus pitää poistaa Suomesta vuoteen 2027 mennessä. Lisäksi Suomessa tulee olla miljoona esteetöntä asuntoa vuoteen 2030 mennessä.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen puhui Asuntomarkkinat-tapahtumassa : Suvi Suovaara

Myös vuokralaisten asemaa on tulevina vuosina parannettava ja ASP-järjestelmää kehitettävä niin, että se helpottaa etenkin nuorten mahdollisuuksia päästä kiinni omistusasuntoon. Samalla on pidettävä hallinnassa kotitalouksien velkaantuminen sekä kehitettävä asumisoikeus- ja osuuskuntamuotoista asumista.

”Mikkosen lista” oli osa vuosille 2021-2028 parlamentaarisesti rakennettua asuntopoliittista kehittämisohjelmaa, josta hallituksen laatima selonteko tulee eduskuntaan vielä alkuvuoden aikana. Mikkonen esitteli ohjelman tavoitteita aamulla käynnistyneessä Asuntomarkkinat 2021-webinaarissa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen Asuntomarkkinoiden avauksessa: Asunnottomuus historiaan vuoteen 2027 mennessä”

Viimeisimmät näkökulmat