Asuntokauppa kävi vilkkaasti tammikuussa – Vanhojen asuntojen ja omakotitalojen kauppamäärät kasvoivat

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan vanhoja asuntoja myytiin tammikuussa Helsingissä 8,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Korona ei romahduttanut asuntokauppaa. Kuva: Lauri Lähteenmäki

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan vanhojen asuntojen kauppa kasvoi 4,4 prosenttia viime vuoden tammikuuhun nähden. Vanhoja asuntoja myytiin tammikuussa yhteensä 4 562.

Helsingissä vanhojen asuntojen kauppa kasvoi tammikuussa 8,2 prosenttia. Kun uudet asunnot lasketaan mukaan, kasvu jäi 4,2 prosenttiin eli uusia asuntoja myytiin hieman viime vuoden tammikuuta vähemmän.

Espoossa vanhojen asuntojen kauppa kasvoi 6,5 prosenttia, ja uudistuotanto mukaan luettuna kasvua oli 10,3 prosenttia. Vantaalla asuntokauppa jäi sekä vanhojen että uusien asuntojen osalta noin 5 prosenttia viime vuodesta.

Tammikuussa erityisesti vanhojen omakotitalojen kauppa oli vilkasta. Niiden myynti kasvoi koko maassa 8 prosenttia viime vuodesta. Uusia kohteita myytiin lähes 15 prosenttia edellistä tammikuuta vähemmän.

Myös loma-asuntojen myynti kävi ennätysvilkkaana. Tammikuun aikana tehtiin koko maassa 45 kauppaa enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Loma-asuntojen keskimääräinen hinta on noussut vastaavalla ajanjaksolla 25 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntokauppa kävi vilkkaasti tammikuussa – Vanhojen asuntojen ja omakotitalojen kauppamäärät kasvoivat”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat