Kokeile kuukausi maksutta

”Ymmärrämme, ettei ala näyttäydy tämän tutkinnan valossa nyt moitteettomana” – Silti Isännöintiliitto kiistää rikkoneensa kilpailulakia

Liiton mukaan se on pyrkinyt nostamaan alan arvostusta, palveluiden eriytymistä ja laatukilpailua taloyhtiöiden isännöinnin parantamiseksi.

Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva sanoo pitävänsä toimintatapojen avoimuutta tärkeänä.

Isännöintiliiton mukaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) tulkinta siitä, että liitto olisi rikkonut kilpailulakia on virheellinen. Sen mukaan KKV:n esittämää kilpailua rajoittavaa kokonaissuunnitelmaa ei ole ollut olemassa.

KKV kertoi keskiviikkona, että isännöintialalla on ollut pitkään jatkunut suunnitelmallinen kartelli. Lisäksi KKV esittää, että markkinaoikeus määrää yhteensä noin 22 miljoonan euron seuraamusmaksut kuudelle isännöintialan yritykselle sekä Suomen Isännöintiliitto ry:lle.

Isännöintiliiton mukaan se ei ole pyrkinyt hinnoittelurakenteen yhtenäistämiseen, vaan laatinut tiedotteita, joissa on puhuttu yleisluontoisesti isännöinnin hinnankorotuspaineista. Toiminnan tavoitteena on liiton tiedotteen mukaan ollut pyrkimys nostaa alan arvostusta, palveluiden eriytymistä ja laatukilpailua taloyhtiöiden isännöinnin parantamiseksi.

”Ymmärrämme, ettei ala näyttäydy tämän tutkinnan valossa nyt moitteettomana, ja tästä syystä sekä isännöinti että heidän asiakkaansa joutuvat rakentamaan luottamusta uudelleen”, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva sanoo liiton tiedotteessa.

Vaikka isännöintiliitto pitää tutkinnan lopputulosta virheellisenä, se myös kiittää tutkinnan perusteellisuutta.

”On todella hyvä, että KKV on arvioinut alan toimintatapoja perusteellisesti. Kaikkien isännöintialalla olevien toimintatapojen pitää ehdottomasti olla selkeitä ja avoimia. Se on lähtökohta sille, että alaa voidaan kehittää”, Koro-Kanerva sanoo.

KKV:n esittämistä seuraamusmaksuista Isännöintiliiton osuus olisi 73 106 euroa. Markkinaoikeus antaa ratkaisunsa asiasta myöhemmin, eikä käsittelyn aikataulusta ole tietoa.

Liiton tiedotustilaisuudessa Koro-Kanerva kertoi, että hintakartellista epäillyt yritykset vastaavat noin 15-20 prosenttia isännöintialan vuosittaisesta liikevaihdosta. Se on noin 500 miljoonaa euroa.

Juttua on päivitetty 10.2.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Ymmärrämme, ettei ala näyttäydy tämän tutkinnan valossa nyt moitteettomana” – Silti Isännöintiliitto kiistää rikkoneensa kilpailulakia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat