Kokeile kuukausi maksutta

Proxion ja A-Insinöörit kaupunkiradan kimppuun – 2,3 miljoonan euron suunnittelu-urakka alkaa heti

Kaupunkiratahankkeen aktiivinen suunnitteluaika on kaksi vuotta ja koko hankkeen arvioidaan valmistuvan 2028.

Kaupunkiratahankkeen kustannusarvio on yhteensä 275 miljoonaa euroa. Kustannukset jakautuvat puoliksi valtion ja kaupunkien kesken.
Kuuntele juttu

Väylävirasto ja Proxion ovat solmineet noin 2,3 miljoonan euron sopimuksen Espoon kaupunkiradan osuuden Tuomarila–Kauklahti rakentamissuunnittelusta. Ratahanke nostaa lähijunaliikenteen tasoa ja vähentää liikennehäiriöitä Helsinki–Turku-yhteysvälillä. Väyläviraston, Espoon ja Kauniaisten mittavan yhteishankkeen suunnittelussa Proxionin alikonsulttina on A-Insinöörit.

Kaupunkirata kehittää Espoon ja Kauniaisten kaupunkiympäristöä. Samalla se on Turun nopean junayhteyden eli tunnin juna -hankkeen ensimmäinen vaihe. Hankkeessa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille nykyisten raiteiden viereen, parannetaan kahdeksan aseman varustelutasoa ja kehitetään liityntäpysäköintialueita.

”Espoon kaupunkirata on monipuolinen suunnitteluprojekti. Meille on tärkeää olla mukana Suomen raideliikenteen kärkihankkeissa, jotka kehittävät rautatiejärjestelmäämme ja sujuvoittavat sekä lähi- että kaukoliikennettä”, toteaa Proxionin liiketoimintajohtaja Mikko Saarinen.

Suunnittelu käynnistyy välittömästi lähtötietojen kokoamisella, nykytilan mallintamisella sekä edellisen suunnitteluvaiheen ratkaisujen tarkentamisella. Kaupunkiratahankkeen aktiivinen suunnitteluaika on kaksi vuotta ja koko hankkeen arvioidaan valmistuvan 2028.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Proxion ja A-Insinöörit kaupunkiradan kimppuun – 2,3 miljoonan euron suunnittelu-urakka alkaa heti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat