Kokeile kuukausi maksutta

Täydennysrakentamisen keinovalikoima asuntomarkkinoilla kasvaa – tilaville parkkipaikoillekin voi hakea lisärakennusoikeutta

Lisää asuntoja saadaan ullakoita rakentamalla, taloja korottamalla, käyttötarkoituksen muutoksella tai jopa purkamalla ja rakentamalla enemmän ja pienempiä asuntoja.

Tikkurilan keskustassa Vantaalla on 1960-luvulla rakennettuja matalia kerostaloja isoilla tonteilla. Lapti onnistui purkamaan yhden talon sen perustusongelmien vuoksi. Tilalle tuli huomattavan massiivinen ja korkea talo. Kuva Seppo Mölsä.

Ullakoiden muuttaminen asuntokäyttöön oli aiemmin taloyhtiöille lähes ainoa keino saada lisää myytäviä neliöitä. Nyt on yhä yleisempää rakentaa lisäkerroksia. Vanhan talon purku ja uuden rakentaminen tilalle on sekin yhä useammin realistinen vaihtoehto. Myös tilaville parkkipaikoille voidaan hakea lisärakennusoikeutta. Rajoitteena on vain kaava, jota tosin voi ehdottaa muutettavaksi.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Täydennysrakentamisen keinovalikoima asuntomarkkinoilla kasvaa – tilaville parkkipaikoillekin voi hakea lisärakennusoikeutta”

Viimeisimmät näkökulmat