Kokeile kuukausi maksutta

SRV kehittää tornirakentamistaan – nopeampi rakennusvauhti ja uusi poistumistieratkaisu kohentavat kannattavuutta

Helsingin Kalasatamassa tornien rungon rakennusvauhti kerrosta kohti on nopeutunut huomattavasti. Uusi poistumistieratkaisu puolestaan parantaa kerrostehokkuutta merkittävästi.

SRV rakentaa jo kolmatta tornitaloa Helsingin Kalasatamaan. Kuva: SRV

SRV on profiloitunut vahvasti korkeaan rakentamiseen. Työn alla olevien Helsingin Kalasataman ja Tampereen Kannen laajojen tornihankkeiden lisäksi yhtiö on jo joitakin vuosia sitten rakentanut esimerkiksi yksittäiset tornitalot Niittyhuipun Espooseen ja hotelli Tornin Tampereelle. Lisäksi tulevana hankkeena häämöttää Espoon Keilaniemi, jonne SRV:n on tarkoitus rakentaa kaksi asuintornia.

Vaikka korkealla rakentamisella on suuri merkitys SRV:lle, siihen ei yhtiön tuoreessa strategiassa kovin paljon viitata suoraan. Toimitusjohtaja Saku Sipolan mukaan esimerkiksi strategiassa mainitut ”elinkaariviisas rakentaminen” sekä megatrendinä nähty kaupunkien tiivistyminen liittyvät kuitenkin tornitalorakentamiseen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV kehittää tornirakentamistaan – nopeampi rakennusvauhti ja uusi poistumistieratkaisu kohentavat kannattavuutta”

Viimeisimmät näkökulmat